iltasyazilim
FD Üye
Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*İstediğiniz sayıda ayva
*Toz şeker ( her yarım ayvanın üstüne konulacak)
*1 su bardağı su
*Yarım limon
*(1 çubuk tarçın, 45 adet karanfil)isteğe bağlı
Üzeri için;
*Kaymak
*
Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı
İlk olarak derin bir kaba su koyup içine yarım limon suyunu ilave ediyoruz
Ayvaların kabuğunu soyup İkiye bölüyor çekirdek kısmını hafif oyuyoruz Limonlu suya koyuyoruz çekirdeklerini bir kenara ayıralım Ocağa yayvan tencerede bir su bardağı suyu koyalım Ayvaları çekirdek bölgeleri yukarıya gelecek şekilde tencereye döşeyelim Üzerlerini örtecek şekilde şekerlerini koyalım Ayırdığımız çekirdekleri üzerine ve suyuna serpiştirelim (karanfil ve tarçında güzel aroma veriyor ama isteğe ağlı) tatlının rengini çekirdekler verecek daha sonra kısık ateşte ocağa koyalım Hiç kapağını açmadan bir saat pişirelim Sonra kontrol edip altını kapatalım Soğuyunca servis esnasında Üzerine kaymağı koyalım ve deneyecek olanlara afiyet olsun
*İstediğiniz sayıda ayva
*Toz şeker ( her yarım ayvanın üstüne konulacak)
*1 su bardağı su
*Yarım limon
*(1 çubuk tarçın, 45 adet karanfil)isteğe bağlı
Üzeri için;
*Kaymak
*
Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı
İlk olarak derin bir kaba su koyup içine yarım limon suyunu ilave ediyoruz
Ayvaların kabuğunu soyup İkiye bölüyor çekirdek kısmını hafif oyuyoruz Limonlu suya koyuyoruz çekirdeklerini bir kenara ayıralım Ocağa yayvan tencerede bir su bardağı suyu koyalım Ayvaları çekirdek bölgeleri yukarıya gelecek şekilde tencereye döşeyelim Üzerlerini örtecek şekilde şekerlerini koyalım Ayırdığımız çekirdekleri üzerine ve suyuna serpiştirelim (karanfil ve tarçında güzel aroma veriyor ama isteğe ağlı) tatlının rengini çekirdekler verecek daha sonra kısık ateşte ocağa koyalım Hiç kapağını açmadan bir saat pişirelim Sonra kontrol edip altını kapatalım Soğuyunca servis esnasında Üzerine kaymağı koyalım ve deneyecek olanlara afiyet olsun