iltasyazilim
FD Üye
Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet ayva (Ben 3 kullandım adedi size kalmış)
*12 yemek kaşığı toz şeker
*1 su bardağı su
*Yarım limon
Üzeri için;
*150 gr kaymak
*100 gr dövülmüş ceviz
Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı Merhaba lezzetini çok beğendiğim ayva tatlımı sizlerle paylaşmak istedim
Öncelikle derin bir kaba soğuk su koydum miktarı önemli değil (ayvaları içine koyacağız kararmaması için) sonra suyun içine yarım limonu sıkalım
Ayvaların güzelce kabuğunu soydum
Daha sonra ikiye böldüm ve içini temizledim
İçindeki çekirdekleri ayırın atmayın sakın çünkü ayvalara renk vermesi için kullanacağız
Temizlenen ve ikiye bölünen ayvaları limonlu suya koyalım
Toplam 6 tane ayva çıktı (ikiye bölündüğü için)
Kabuklarını da atmayalım tencerenin zeminine koyalım hem lezzet için hem ayvaların dibine tutmaması için
Tencereye dizilen ayvaların her birine 2 yemek kaşığı toz şeker koyalım
Sonra ayırdığımız ayva çekirdeklerini de tencereye koyalım
Sonra 1 su bardağı suyu da aktaralım(gıda boyası kullanmak isteyen arkadaşlar bu 1 bardak suya 12 damla gıda boyası damlatabilir)yüksek ateşte pişmeye bırakalım ayvalar kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını en kısık ayara getirelim
Ben kısık ateşte 1 30 dk pişirdim
Ayvaların pistigini rengini alınca anlayabilirsiniz
Üzerine 1 yemek kaşığı kadar kaymak koydum
Ve yine cevizle süsleyip ikram ettim
Şimdiden afiyet olsun
*3 adet ayva (Ben 3 kullandım adedi size kalmış)
*12 yemek kaşığı toz şeker
*1 su bardağı su
*Yarım limon
Üzeri için;
*150 gr kaymak
*100 gr dövülmüş ceviz
Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı Merhaba lezzetini çok beğendiğim ayva tatlımı sizlerle paylaşmak istedim
Öncelikle derin bir kaba soğuk su koydum miktarı önemli değil (ayvaları içine koyacağız kararmaması için) sonra suyun içine yarım limonu sıkalım
Ayvaların güzelce kabuğunu soydum
Daha sonra ikiye böldüm ve içini temizledim
İçindeki çekirdekleri ayırın atmayın sakın çünkü ayvalara renk vermesi için kullanacağız
Temizlenen ve ikiye bölünen ayvaları limonlu suya koyalım
Toplam 6 tane ayva çıktı (ikiye bölündüğü için)
Kabuklarını da atmayalım tencerenin zeminine koyalım hem lezzet için hem ayvaların dibine tutmaması için
Tencereye dizilen ayvaların her birine 2 yemek kaşığı toz şeker koyalım
Sonra ayırdığımız ayva çekirdeklerini de tencereye koyalım
Sonra 1 su bardağı suyu da aktaralım(gıda boyası kullanmak isteyen arkadaşlar bu 1 bardak suya 12 damla gıda boyası damlatabilir)yüksek ateşte pişmeye bırakalım ayvalar kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını en kısık ayara getirelim
Ben kısık ateşte 1 30 dk pişirdim
Ayvaların pistigini rengini alınca anlayabilirsiniz
Üzerine 1 yemek kaşığı kadar kaymak koydum
Ve yine cevizle süsleyip ikram ettim
Şimdiden afiyet olsun