iltasyazilim
FD Üye
Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet ayva
*Yarım limon
*10 adet karanfil
*2 5 su bardağı şeker
*11 5 su bardağı su
Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı Ayvalar güzelce yıkanır kabukları soyulur, iç kısımları çekirdekleri temizlenir (kabukları ve çekirdeklerini atmıyoruz çünkü çekirdekleri ayvamıza o güzel rengini verecek kabukları da suyuna jel kıvamı katacak)
Önce temizlenen kabuklar ve çekirdekler tavaya konulur daha sonra yıkanan ayvalarda üzerine konulup limon suyu ve karanfiller eklenir 2 5 su bardağı şekerde ayvaların üzerlerine gezdirilip en son suyu dökülür Tavamızın kapağı kapalı şekilde ocağın orta gözünde en az 1 5 saat en kısık ayarda pişirilir Rengi 1 5 saatten sonra dönmeye başlıyor ,eğer dönmediyse biraz daha su koyup pişirebilirsiniz ,dikkat edin yanmasın Son olarak kaymak veya dondurma ile servis edebilirsiniz
*4 adet ayva
*Yarım limon
*10 adet karanfil
*2 5 su bardağı şeker
*11 5 su bardağı su
Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı Ayvalar güzelce yıkanır kabukları soyulur, iç kısımları çekirdekleri temizlenir (kabukları ve çekirdeklerini atmıyoruz çünkü çekirdekleri ayvamıza o güzel rengini verecek kabukları da suyuna jel kıvamı katacak)
Önce temizlenen kabuklar ve çekirdekler tavaya konulur daha sonra yıkanan ayvalarda üzerine konulup limon suyu ve karanfiller eklenir 2 5 su bardağı şekerde ayvaların üzerlerine gezdirilip en son suyu dökülür Tavamızın kapağı kapalı şekilde ocağın orta gözünde en az 1 5 saat en kısık ayarda pişirilir Rengi 1 5 saatten sonra dönmeye başlıyor ,eğer dönmediyse biraz daha su koyup pişirebilirsiniz ,dikkat edin yanmasın Son olarak kaymak veya dondurma ile servis edebilirsiniz