iltasyazilim
FD Üye
Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*45 orta boy ayva
*Her ayvanın yarısı için 23 yemek kasığı şeker (Üzerini kaplaması gerek)
*1 çubuk tarcın
*45 karanfil
*67 tane hibiskus
Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı Ayvaları yıkayıp kabuklarını soyun Ortadan ikiye bölün Çekirdeklerini çıkarıp tencereye çukur tarafı üstte gelecek sekilde dizin Her bir ayvaya iki üç yemek kasığı şeker koyun Üzerini kapatacak şekilde ( ayvalarınız ekşi ise şeker oranını artırın) Bir kaç ayva kabuğu birkacta ayvanın çekirdeğini serpiştirin Yıkayıp tarçın kabuğunu koyun Karanfil ve hibiskusları da ekleyip kapağını kapatın Kısık ateşte kontrollü olarak kendi suyu ile yumuşayana kadar yaklaşık bir saate yakın pişirin Soğuyunca kaymakla servis yapın?
?Pişme süresı ayvanın cinsine göre değişiklik gösterır Bazen daha kısa sürede de pişebilir
?Ben hiç su eklemedim Gayet çok sulandı kendi suyuyla pişti Eğer sulanmazsa bir çay bardağı su ekleyin
*45 orta boy ayva
*Her ayvanın yarısı için 23 yemek kasığı şeker (Üzerini kaplaması gerek)
*1 çubuk tarcın
*45 karanfil
*67 tane hibiskus
Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı Ayvaları yıkayıp kabuklarını soyun Ortadan ikiye bölün Çekirdeklerini çıkarıp tencereye çukur tarafı üstte gelecek sekilde dizin Her bir ayvaya iki üç yemek kasığı şeker koyun Üzerini kapatacak şekilde ( ayvalarınız ekşi ise şeker oranını artırın) Bir kaç ayva kabuğu birkacta ayvanın çekirdeğini serpiştirin Yıkayıp tarçın kabuğunu koyun Karanfil ve hibiskusları da ekleyip kapağını kapatın Kısık ateşte kontrollü olarak kendi suyu ile yumuşayana kadar yaklaşık bir saate yakın pişirin Soğuyunca kaymakla servis yapın?
?Pişme süresı ayvanın cinsine göre değişiklik gösterır Bazen daha kısa sürede de pişebilir
?Ben hiç su eklemedim Gayet çok sulandı kendi suyuyla pişti Eğer sulanmazsa bir çay bardağı su ekleyin