iltasyazilim
FD Üye
Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*10 adet ayva
*2 kabuk tarçın
*1 su bardağı su
*2 su bardağı şeker
*200 gram kaymak
*20 adet ceviz
Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı İlk olarak ayvaların kabukları soyulur, 2 ye bölünerek çekirdekleri çıkarılır Çekirdekleri atmamanız önemli çünkü ayva Tatlısına rengini veren bir nebzede çekirdektir Ayvalarımızı düz teflon tencereye diziyoruz 2 adet kabuk tarçını ve aralarına çekirdekleri ekliyor bir bardak suyumuzu da döktükten sonra ortalarına gelecek şekilde şekerimizi döküyor ve ocağımızın altını acıyoruz Tatlımızın suyu azaldıkça su eklemesi yapıyoruz Şeker ayarını size bırakıyorum Ben çok keskin tatlardan hoşlanmadığım için pişerken tadına bakarak ekleme yaptım, sizde bu şekilde ayarlayabilirsiniz Yumuşayan ayva tatlılarımızı bir servis kabına alarak ortalarını kaymak ve ceviz ile süslüyoruz Afiyet olsun ??
*10 adet ayva
*2 kabuk tarçın
*1 su bardağı su
*2 su bardağı şeker
*200 gram kaymak
*20 adet ceviz
Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı İlk olarak ayvaların kabukları soyulur, 2 ye bölünerek çekirdekleri çıkarılır Çekirdekleri atmamanız önemli çünkü ayva Tatlısına rengini veren bir nebzede çekirdektir Ayvalarımızı düz teflon tencereye diziyoruz 2 adet kabuk tarçını ve aralarına çekirdekleri ekliyor bir bardak suyumuzu da döktükten sonra ortalarına gelecek şekilde şekerimizi döküyor ve ocağımızın altını acıyoruz Tatlımızın suyu azaldıkça su eklemesi yapıyoruz Şeker ayarını size bırakıyorum Ben çok keskin tatlardan hoşlanmadığım için pişerken tadına bakarak ekleme yaptım, sizde bu şekilde ayarlayabilirsiniz Yumuşayan ayva tatlılarımızı bir servis kabına alarak ortalarını kaymak ve ceviz ile süslüyoruz Afiyet olsun ??