iltasyazilim
FD Üye
Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*8 adet orta boy ayva
Her bir yarım ayva için;
*2 yemek kaşığı dolusu toz şeker
*2 su bardağı soğuk su
*Toz tarçın
*İsteğe göre karanfil
Ayvaların kararmaması için;
*2 lt su
*Yarim limon suyu
Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı İlk olarak büyük bir leğene 2 lt soğuk suyu alalım İçine yarım limonu sıkalım Ayvalarımız yıkayıp soyacak yardımı ile soyun ortadan ikiye bölün ortasındaki çekirdeği bir kaseye ayırın Ayvaları limonlu suyun içine atın kararmasın Bu işlemi tüm ayvalar için tekrarlayın
Ayvaları soyduğunuz kabukları tencerenin en altına dökün Ayvalar pişerken yanmasın Üzerine ayvaları dizin
Ayva çekirdeklerini bir tülbentin içine sarıp tencerenin ayvaların ortasına koyun bu çekirdekler ayvalarımıza rengini verecektir Her yarım ayva diliminin üzerine biraz tarçın serpip 2 yemek kaşığı dolusu toz şeker dökün
(Dilerseniz ayvaların arasına 56 adet karanfilde koyabilirsiniz) Daha sonra 2 su bardağı soğuk suyuda gezdirip, tencerenin kapağını kapatın Kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte ayvalar yumuşayıp renk değiştirene karar pişirin Bu işlem biraz uzun sürüyor yaklaşık 1 saati buluyor
Pişen ayva tatlılarımızı uygun tabağa alıp, üzerine sade dondurma veya kaymak koyup servis edebilirsiniz Şimdiden afiyet olsun ?
*8 adet orta boy ayva
Her bir yarım ayva için;
*2 yemek kaşığı dolusu toz şeker
*2 su bardağı soğuk su
*Toz tarçın
*İsteğe göre karanfil
Ayvaların kararmaması için;
*2 lt su
*Yarim limon suyu
Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı İlk olarak büyük bir leğene 2 lt soğuk suyu alalım İçine yarım limonu sıkalım Ayvalarımız yıkayıp soyacak yardımı ile soyun ortadan ikiye bölün ortasındaki çekirdeği bir kaseye ayırın Ayvaları limonlu suyun içine atın kararmasın Bu işlemi tüm ayvalar için tekrarlayın
Ayvaları soyduğunuz kabukları tencerenin en altına dökün Ayvalar pişerken yanmasın Üzerine ayvaları dizin
Ayva çekirdeklerini bir tülbentin içine sarıp tencerenin ayvaların ortasına koyun bu çekirdekler ayvalarımıza rengini verecektir Her yarım ayva diliminin üzerine biraz tarçın serpip 2 yemek kaşığı dolusu toz şeker dökün
(Dilerseniz ayvaların arasına 56 adet karanfilde koyabilirsiniz) Daha sonra 2 su bardağı soğuk suyuda gezdirip, tencerenin kapağını kapatın Kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte ayvalar yumuşayıp renk değiştirene karar pişirin Bu işlem biraz uzun sürüyor yaklaşık 1 saati buluyor
Pişen ayva tatlılarımızı uygun tabağa alıp, üzerine sade dondurma veya kaymak koyup servis edebilirsiniz Şimdiden afiyet olsun ?