iltasyazilim
FD Üye
Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*45 adet tatlı ayva
*Toz şeker (miktarı tarifte)
*Karanfil
*Tarçın
Üzeri için;
*Kaymak
Süslemek için;
*Ceviz ya da fıstık
Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı
Merhaba öncelikle ayvalarımızı soyup ortadan ikiye bölelim ama kabuklarını atmayalım çünkü yanmaması için tencerenin dibine koyacağız Ayvalarımızın çekirdeklerini çıkartalım ama çekirdekleri de atmıyoruz onuda tencereye atcaz renk vermesi için eveet ayvalarınız temizlendi bir tencerenin dibine önce kabukları dizelim ve üstlerine ayvalarımızı koyalım Not;soyduğumuz ayvaları limonlu suya atmayı unutmayalım kararmaması için Ayvalarımızı da dizdikten sonra her birinin üzerine 1 kahve fincanına yakın toz şeker serpelim aralarına karanfillerle ayva çekirdeklerini atalım ve son olarak 1 su bardağına yakın su ekleyip altını yakalım kaynayınca en kısık gözde kısık ateşte suyunu çekene dek kıvam alana dek pişirelim ve tatlımız hazır Soğuduktan sonrada üstüne kaymak koyup süsledik mi tamamdır Afiyet olsun
*45 adet tatlı ayva
*Toz şeker (miktarı tarifte)
*Karanfil
*Tarçın
Üzeri için;
*Kaymak
Süslemek için;
*Ceviz ya da fıstık
Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı
Merhaba öncelikle ayvalarımızı soyup ortadan ikiye bölelim ama kabuklarını atmayalım çünkü yanmaması için tencerenin dibine koyacağız Ayvalarımızın çekirdeklerini çıkartalım ama çekirdekleri de atmıyoruz onuda tencereye atcaz renk vermesi için eveet ayvalarınız temizlendi bir tencerenin dibine önce kabukları dizelim ve üstlerine ayvalarımızı koyalım Not;soyduğumuz ayvaları limonlu suya atmayı unutmayalım kararmaması için Ayvalarımızı da dizdikten sonra her birinin üzerine 1 kahve fincanına yakın toz şeker serpelim aralarına karanfillerle ayva çekirdeklerini atalım ve son olarak 1 su bardağına yakın su ekleyip altını yakalım kaynayınca en kısık gözde kısık ateşte suyunu çekene dek kıvam alana dek pişirelim ve tatlımız hazır Soğuduktan sonrada üstüne kaymak koyup süsledik mi tamamdır Afiyet olsun