iltasyazilim
FD Üye
Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet ayva
*78 tane karanfil
*1 adet taze tarçın
*3 çay bardağı şeker
*Aynanın çekirdekleri
*4 çay bardağı su
Üzerine:
*2 çay bardağı sıvı krema
*4 tatlı kaşığı ceviz
Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı Aynanın kabukları soyulur ortadan ikiye bölünür ve üzerlerine limon sürülüp geniş bir tavaya orta kısmı yukarı gelecek şekilde dizilir Ayvanın çekirdekleri tarçın çubuğu ve karanfil tavanın dibine konup suyu eklenir ve 20 dakika haşlanır
Her ayvanın üzerine yarım çay bardağı şeker konur ve kısık ateşte pişirmeye devam edilir 11 5 saat sonra ayvalar yumuşayıp rengi değişip kırmızıya dönüşünce ocaktan alınıp 34 saat soğutulur Üzeri kaymak ve ceviz ile süslenir
Afiyet olsun
*3 adet ayva
*78 tane karanfil
*1 adet taze tarçın
*3 çay bardağı şeker
*Aynanın çekirdekleri
*4 çay bardağı su
Üzerine:
*2 çay bardağı sıvı krema
*4 tatlı kaşığı ceviz
Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı Aynanın kabukları soyulur ortadan ikiye bölünür ve üzerlerine limon sürülüp geniş bir tavaya orta kısmı yukarı gelecek şekilde dizilir Ayvanın çekirdekleri tarçın çubuğu ve karanfil tavanın dibine konup suyu eklenir ve 20 dakika haşlanır
Her ayvanın üzerine yarım çay bardağı şeker konur ve kısık ateşte pişirmeye devam edilir 11 5 saat sonra ayvalar yumuşayıp rengi değişip kırmızıya dönüşünce ocaktan alınıp 34 saat soğutulur Üzeri kaymak ve ceviz ile süslenir
Afiyet olsun