iltasyazilim
FD Üye
Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet ayva
*12 adet kabuk tarçın
*10 adet tane karanfil
*5 kahve fincanı şeker
*Ayvaların çekirdekleri
*1 su bardağı su
*(Ayvaların sığacağı bir kap, su, limon)
*
Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı Ayvaların kabuklarını soyup ikiye bölelim, çekirdeklerini ayırıp bir kenara koyalım Orta kısmındaki sert kısımları çıkarın Ayvaları temizledikçe limonlu suya koyalım ki kararmasın
Tencereye koyduğumuzda ayvaların arka kısımlarının bombeli kısmından biraz kesebiliriz tencerede düz dursun diye
5 kahve fincanı şekeri ayvaların üzerine paylaştıralım, karanfilleri, tarçın kabuklarını, ayırdığımız ayva çekirdeklerini ayvaların etrafına serpelim
1 su bardağı suyu da ilave edelim
Önce orta ateşte içindeki su kaynayana kadar kaynadıktan sonra da kısık ateşte 1 buçuk saat pişirelim
Piştikten sonra hemen tencereden alalım, soğuduktan sonra servis edebilirsiniz Afiyet Olsun
(Ayvaların üzerindeki vanilyalı cremole İsteğe göre krem şanti, kaymakta koyulabilir)
*3 adet ayva
*12 adet kabuk tarçın
*10 adet tane karanfil
*5 kahve fincanı şeker
*Ayvaların çekirdekleri
*1 su bardağı su
*(Ayvaların sığacağı bir kap, su, limon)
*
Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı Ayvaların kabuklarını soyup ikiye bölelim, çekirdeklerini ayırıp bir kenara koyalım Orta kısmındaki sert kısımları çıkarın Ayvaları temizledikçe limonlu suya koyalım ki kararmasın
Tencereye koyduğumuzda ayvaların arka kısımlarının bombeli kısmından biraz kesebiliriz tencerede düz dursun diye
5 kahve fincanı şekeri ayvaların üzerine paylaştıralım, karanfilleri, tarçın kabuklarını, ayırdığımız ayva çekirdeklerini ayvaların etrafına serpelim
1 su bardağı suyu da ilave edelim
Önce orta ateşte içindeki su kaynayana kadar kaynadıktan sonra da kısık ateşte 1 buçuk saat pişirelim
Piştikten sonra hemen tencereden alalım, soğuduktan sonra servis edebilirsiniz Afiyet Olsun
(Ayvaların üzerindeki vanilyalı cremole İsteğe göre krem şanti, kaymakta koyulabilir)