iltasyazilim
FD Üye
Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*5 adet ayva
*10 yemek kaşığı(tepeleme)
*1 kabuk tarçın
*5 karanfil
*Fırın poşeti
Üzeri için:
*Kaymak, krem şanti, ceviz veya fındık
Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı Ayvalar soyulup ikiye ayrıldıktan sonra ortaları bıçakla oyulur Her bir yarımın ortasına 1 yemek kaşığı toz şeker konup fırın poşetine dizilir Karanfil, tarçın, ayvanın kabuğu ve çekirdekleri ilave edilip poşetin ağzı bağlanır 150 derecede ısıtılmış fırında bir müddet pişirdikten sonra 100 dereceye düşürülür rengi dönünce çıkarılır Soğuyunca ortasına kaymak, krem şanti, ceviz veya fındık konularak servis yapılır Afiyet olsun
*5 adet ayva
*10 yemek kaşığı(tepeleme)
*1 kabuk tarçın
*5 karanfil
*Fırın poşeti
Üzeri için:
*Kaymak, krem şanti, ceviz veya fındık
Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı Ayvalar soyulup ikiye ayrıldıktan sonra ortaları bıçakla oyulur Her bir yarımın ortasına 1 yemek kaşığı toz şeker konup fırın poşetine dizilir Karanfil, tarçın, ayvanın kabuğu ve çekirdekleri ilave edilip poşetin ağzı bağlanır 150 derecede ısıtılmış fırında bir müddet pişirdikten sonra 100 dereceye düşürülür rengi dönünce çıkarılır Soğuyunca ortasına kaymak, krem şanti, ceviz veya fındık konularak servis yapılır Afiyet olsun