iltasyazilim
FD Üye
Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet ayva
*2 su bardağı şeker
*1 çubuk tarçın veya 1 tatlı kaşığı toz tarçın
*56 adet karanfil
*İsteğe göre dondurma veya kaymak
*1 litre su
*1 adet limon
Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı Ayvaları uzunlamasına ortadan ikiye kesiyoruz Ortalarını oyup çekirdeklerini ayırıyoruz Soyduğumuz ayvaları kararmaması için limonlu suya koyuyoruz
Sonra genişçe bir tencereye alıp, ortalarına şeker koyuyoruz ve ayırdığımız çekirdekleri renk vermesi için üstüne koyuyoruz
Suyu, tarçını ve karanfili ilave ettikten sonra orta ateşte kaynatıyoruz Kaynama işlemi gerçekleşince en kısık ateşte bir buçuk saat kadar renk alana kadar pişiriyoruz Yumuşak ve renk almış bir kıvam alınca ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz Soğuyunca buzdolabında servis saatine kadar bekletiyoruz Servis sırasında isteğe bağlı dondurma ya da kaymak ilave ederek servise sunuyoruz
Afiyet Olsun
*4 adet ayva
*2 su bardağı şeker
*1 çubuk tarçın veya 1 tatlı kaşığı toz tarçın
*56 adet karanfil
*İsteğe göre dondurma veya kaymak
*1 litre su
*1 adet limon
Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı Ayvaları uzunlamasına ortadan ikiye kesiyoruz Ortalarını oyup çekirdeklerini ayırıyoruz Soyduğumuz ayvaları kararmaması için limonlu suya koyuyoruz
Sonra genişçe bir tencereye alıp, ortalarına şeker koyuyoruz ve ayırdığımız çekirdekleri renk vermesi için üstüne koyuyoruz
Suyu, tarçını ve karanfili ilave ettikten sonra orta ateşte kaynatıyoruz Kaynama işlemi gerçekleşince en kısık ateşte bir buçuk saat kadar renk alana kadar pişiriyoruz Yumuşak ve renk almış bir kıvam alınca ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz Soğuyunca buzdolabında servis saatine kadar bekletiyoruz Servis sırasında isteğe bağlı dondurma ya da kaymak ilave ederek servise sunuyoruz
Afiyet Olsun