iltasyazilim
FD Üye
Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet ayva
*2 adet kırmızı elma
*2 su bardağı toz şeker
*4 su bardağı su
*arzuya göre kaymak krem şanti veya kaymaklı dondurma
Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı Ayvaları soyun ve ortadan ikiye kesin Ortasını çıkartın ama çekirdeklerini sakın atmayın
Elmaları soyup doğrayın
Fırın tepsisine ayvaları koyun doğradığınız elmaları içlerine koyun Ayırdığınız çekirdekleri tepsinin kenarlarına koyun
Toz şekeri elmaların üzerine ve tepsiye koyun Suyu ilave edin ve üzerini folyo ile kapatıp 170 derecede yaklaşık 25 saat kontrollü olarak pişirin
Kaynadıkça çekirdeklerin rengi ayvaya geçecek ve ayvalar kıpkırmızı ve ağdalı olacaktır
Soğuyunca dilediğiniz şekilde kaymak, dondurma veya krem şanti ve yeşil toz fıstık ile servis yapın
Afiyet Olsun
*2 adet ayva
*2 adet kırmızı elma
*2 su bardağı toz şeker
*4 su bardağı su
*arzuya göre kaymak krem şanti veya kaymaklı dondurma
Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı Ayvaları soyun ve ortadan ikiye kesin Ortasını çıkartın ama çekirdeklerini sakın atmayın
Elmaları soyup doğrayın
Fırın tepsisine ayvaları koyun doğradığınız elmaları içlerine koyun Ayırdığınız çekirdekleri tepsinin kenarlarına koyun
Toz şekeri elmaların üzerine ve tepsiye koyun Suyu ilave edin ve üzerini folyo ile kapatıp 170 derecede yaklaşık 25 saat kontrollü olarak pişirin
Kaynadıkça çekirdeklerin rengi ayvaya geçecek ve ayvalar kıpkırmızı ve ağdalı olacaktır
Soğuyunca dilediğiniz şekilde kaymak, dondurma veya krem şanti ve yeşil toz fıstık ile servis yapın
Afiyet Olsun