iltasyazilim
FD Üye
Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet büyük boy ayva
*16 yemek kaşığı toz şeker
*4 su bardağı su
*1 su bardağı vişne suyu
*1 adet çubuk tarçın
*3 adet karanfil
Servis için;
*100 gram kaymak veya şeftali marmelatlı (ben marmelat kullandım)
*Ceviz
Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Bol suda yıkadığınız ayvaların kabuklarını soyun ve ortadan ikiye kesin
*Ayva çekirdeklerini daha sonra kullanmak üzere bir kenara ayırın
*Geniş tabanlı bir tencereye tek sıra halinde dizdiğiniz her bir ayvanın üzerine tepeleme 2 yemek kaşığı toz şeker ekleyin
*Tencereye ayvaların üzerini çok az örtecek şekilde yaklaşık 4 su bardağı su ve 1 su bardağı vişne suyu ekleyin
*Şerbet renginin kırmızı ve aromalı olması için; ayva çekirdeklerini, çubuk tarçını ve karanfilleri ilave edin
*Pişen ayvaları servis tabağına alın ve şerbetinden üzerlerine gezdirin
*Kaymak veya marmelat isteğe göre ceviz ilavesiyle ılık ya da soğuk olarak tatlıları servis edin Sevdiklerinizle paylaşın
*4 adet büyük boy ayva
*16 yemek kaşığı toz şeker
*4 su bardağı su
*1 su bardağı vişne suyu
*1 adet çubuk tarçın
*3 adet karanfil
Servis için;
*100 gram kaymak veya şeftali marmelatlı (ben marmelat kullandım)
*Ceviz
Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Bol suda yıkadığınız ayvaların kabuklarını soyun ve ortadan ikiye kesin
*Ayva çekirdeklerini daha sonra kullanmak üzere bir kenara ayırın
*Geniş tabanlı bir tencereye tek sıra halinde dizdiğiniz her bir ayvanın üzerine tepeleme 2 yemek kaşığı toz şeker ekleyin
*Tencereye ayvaların üzerini çok az örtecek şekilde yaklaşık 4 su bardağı su ve 1 su bardağı vişne suyu ekleyin
*Şerbet renginin kırmızı ve aromalı olması için; ayva çekirdeklerini, çubuk tarçını ve karanfilleri ilave edin
*Pişen ayvaları servis tabağına alın ve şerbetinden üzerlerine gezdirin
*Kaymak veya marmelat isteğe göre ceviz ilavesiyle ılık ya da soğuk olarak tatlıları servis edin Sevdiklerinizle paylaşın
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.