iltasyazilim
FD Üye
Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*3 orta boy ayva
*12 yemek kaşığı tozşeker
*2 kabuk tarçın
*4 adet karanfil
Süslemek için
*Kaymak
*Toz antep fıstığı ve fındık
Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Üç adet orta boy ayvanın kabuklarını soyun daha sonra ayvaları ortadan ikiye kesin
*Orta kısımları yani çekirdek kısımını bıçak yardımı ile çıkartın çekirdekler önemli atmayın ayvalara kırmızı rengini çekirdekler vericektir
*Soyulmuş ayvaları tencere içine dizin
*Ayvaların tencereye tam oturmaları için alt kısımlarını bıçak yardımı ile hafifçe kesip düzleştirebilirsiniz her bir ayvanın üzerine 2 yemek kaşığı dolusu şeker koyun
*Yani toplamda 12 yemek kaşığı tozşeker koymuş olacaksınız şeker miktarı ayvanın boyutuna göre değişebiliyor
*Son olarak tencere içine ayvaların yarısına gelecek kadar su dökün
*Tencerenin kapağını kapatıp yüksek ateş üzerinde kaynamaya bırakın
*Kaynamaya başlayınca ocağın altını iyice kısın
*Ayvalar yumuşayana kadar yaklaşık 11, 5 saat pişirin
*Ayvanın cinsine göre pişirme süresi de değişebiliyor
*Piştikten sonra ocaktan alıp oda ısısında soğumaya bırakın
*Daha sonra servis tabağına alın tenceredeki jöleyi suyundan az az alıp ayvaların üzerine dökün Yanında kaymak ile servis edebilirsiniz
*3 orta boy ayva
*12 yemek kaşığı tozşeker
*2 kabuk tarçın
*4 adet karanfil
Süslemek için
*Kaymak
*Toz antep fıstığı ve fındık
Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Üç adet orta boy ayvanın kabuklarını soyun daha sonra ayvaları ortadan ikiye kesin
*Orta kısımları yani çekirdek kısımını bıçak yardımı ile çıkartın çekirdekler önemli atmayın ayvalara kırmızı rengini çekirdekler vericektir
*Soyulmuş ayvaları tencere içine dizin
*Ayvaların tencereye tam oturmaları için alt kısımlarını bıçak yardımı ile hafifçe kesip düzleştirebilirsiniz her bir ayvanın üzerine 2 yemek kaşığı dolusu şeker koyun
*Yani toplamda 12 yemek kaşığı tozşeker koymuş olacaksınız şeker miktarı ayvanın boyutuna göre değişebiliyor
*Son olarak tencere içine ayvaların yarısına gelecek kadar su dökün
*Tencerenin kapağını kapatıp yüksek ateş üzerinde kaynamaya bırakın
*Kaynamaya başlayınca ocağın altını iyice kısın
*Ayvalar yumuşayana kadar yaklaşık 11, 5 saat pişirin
*Ayvanın cinsine göre pişirme süresi de değişebiliyor
*Piştikten sonra ocaktan alıp oda ısısında soğumaya bırakın
*Daha sonra servis tabağına alın tenceredeki jöleyi suyundan az az alıp ayvaların üzerine dökün Yanında kaymak ile servis edebilirsiniz