iltasyazilim
FD Üye
Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*56 adet ayva ( Siz sayısı kendinize göre ayarlayabilirsiniz)
*Toz şeker
*Yarım Limon
*1 adet tüm tarçın
*78 adet karanfil
*Ayvanın çekirdekleri
Üzeri için:
*Krem şanti, Kaymak v s ( isteğe bağlı süsleyebilirsiniz)
Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı İlk önce 1 kapta 1 litre kadar su hazırlayalım ve içine yarım limon suyunu sıkalım Limonlu suyumuz hazırda beklesin Ayvalarımızı ikiye bölüp orta kısımlarını temizleyelim ve kabuklarını soyalım Ayvaların çekirdeklerini asla atmıyoruz Temizlediğimiz her ayvayı limonlu suya koyalım ki kararmasın Ayva hemen kararan bir meyvedir çünkü Ayvaları temizleme işlemi bittikten sonra pişirme tenceresine çukur yerleri üste gelecek şekilde dizelim her ayvanın üstüne 1 yemek kaşığı tepeleme toz şeker koyalım ayvaların üzerini kapatacak kadar toz şeker olmalı Boşluk kısımlarına 1 adet tüm tarçın, ayvanın çekirdeklerini ve karanfillerimizide yerleştirelim 1 bardak sudan daha az suyu ekleyip tenceremizi ocağa alalım Orta ateşte kaynamaya başlayınca altını kısalım 1, 5 – 2 saate yakın ayvalarımız pişecektir Ayvalarımız aslında daha kısa sürede pişiyor fakat Ayvalarımızın kırmızı olması için uzun süre kısık ateşte pişirmeliyiz piştikçe ayvalar kırmızı renk alacaktır içindeki tarçın ve çekirdekleri ayvaya kırmızı rengini vermektedir Şimdiden kolay gelsin, afiyetler olsun sizlere
*56 adet ayva ( Siz sayısı kendinize göre ayarlayabilirsiniz)
*Toz şeker
*Yarım Limon
*1 adet tüm tarçın
*78 adet karanfil
*Ayvanın çekirdekleri
Üzeri için:
*Krem şanti, Kaymak v s ( isteğe bağlı süsleyebilirsiniz)
Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı İlk önce 1 kapta 1 litre kadar su hazırlayalım ve içine yarım limon suyunu sıkalım Limonlu suyumuz hazırda beklesin Ayvalarımızı ikiye bölüp orta kısımlarını temizleyelim ve kabuklarını soyalım Ayvaların çekirdeklerini asla atmıyoruz Temizlediğimiz her ayvayı limonlu suya koyalım ki kararmasın Ayva hemen kararan bir meyvedir çünkü Ayvaları temizleme işlemi bittikten sonra pişirme tenceresine çukur yerleri üste gelecek şekilde dizelim her ayvanın üstüne 1 yemek kaşığı tepeleme toz şeker koyalım ayvaların üzerini kapatacak kadar toz şeker olmalı Boşluk kısımlarına 1 adet tüm tarçın, ayvanın çekirdeklerini ve karanfillerimizide yerleştirelim 1 bardak sudan daha az suyu ekleyip tenceremizi ocağa alalım Orta ateşte kaynamaya başlayınca altını kısalım 1, 5 – 2 saate yakın ayvalarımız pişecektir Ayvalarımız aslında daha kısa sürede pişiyor fakat Ayvalarımızın kırmızı olması için uzun süre kısık ateşte pişirmeliyiz piştikçe ayvalar kırmızı renk alacaktır içindeki tarçın ve çekirdekleri ayvaya kırmızı rengini vermektedir Şimdiden kolay gelsin, afiyetler olsun sizlere
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.