teknolojiuzmani
FD Üye
Ayvalı Kayısılı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Ayvalı iç için
- 4 tane ayva
- 5 tane kayısı
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 tane yumurta
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Ayvalı Kayısılı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ayvalar yıkanır, soyulur, rendelenir, tavaya alınır. Kayısılarda küçük küçük doğranır, üzerlerine şeker ilave edilir, pişirilir. En son tereyağı eklenir, biraz daha kavrulur soğutulur
- Bir çay bardağı şekeri tavaya alınır, uygunca pişirilir, tereyağı eklenir biraz kavrulur isteğe bağlı tarçın konur soğumaya bırakılır.
- Hamurun tüm materyalleri karıştırılır unu azar azar ek edip, yumuşak bir hamur yapılır.
- İç harcı konularak istenilen hal verilir, 175 derecede pembe renkte pişirilir.
- Soğuduktan sonra kenarları pudra şekeri ne bulanır, afiyet ile tüketilir.