Ayvalı Kek (12 Kişilik) Malzemeler 25 Su Bardağı Un 15 Su Bardağı Tozşeker 1 Su Bardağı Ayva Reçeli 1 Nehir Kaşığı Yenibahar ve Tarçın Karışımı 1 Su Bardağı Süt 100 gr Margarin 1 Kabartma Tozu 1 Yumurta 1 Yemek Yemek Kaşığı Kuşüzümü 2 Tatlı Kaşığı Pudra Şekeri Yemeğin Tarifi Şeker, süt ve reçeli bir kapta çırpın Şeker eriyince yumurta, kabartma tozu, tarçınyenibahar karışımı, kuşüzümü ve unu eleyin Hamuru tamamen karıştırıp margarinle yağlanmış kek kalıbına dökün Kalan margarini hamurun üstüne parça parça keserek ilave edin Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin Soğuduktan sonra kekin üstüne pudra şekeri serpin Dilimleyerek servis yapın