iltasyazilim
FD Üye
Ayvalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için:
*200 gram margarin tereyağ (oda sıcaklığında iyice yumuşamış)
*1 çay bardağı pudra şekeri
*1 yemek kaşığı yoğurt
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*Aldığı kadar un
İç dolgusu için:
*1 adet rendelenmiş büyük ayva
*1 çay bardağı toz şeker
*Yarım çay bardağı ufalanmış ceviz
*1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için:
*Pudra şekeri
Ayvalı Kurabiye Tarifi Yapılışı Elmalı kurabiye tarifinden sıkılanlar için harika bir tarif ?
1
*Öncelikle hamur malzemelerini un, kabartma tozu ve vanilya hariç derince bir kaba koyup, karıştırıyoruz
*Yavaş yavaş un ekleyip un üzerine kabartma tozu ve vanilya da koyup ele yapışmayan, yumuşak bir kıvam alana kadar yoğuruyoruz
*Hamurumuzu iç malzemeyi hazırlayana kadar dinlenmeye bırakıyoruz
*İç malzeme içinde, ayvayı rendeliyoruz
*Şekeri de ekleyip suyu çekene kadar ara ara karıştırarak pişiriyoruz
*Ocaktan aldıktan sonra da ceviz ve tarçın ekleyip karıştırıp soğumaya bırakıyoruz
*Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, içine ayvalı malzemeden koyup yuvarlak şekil veriyoruz
*Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize yerleştirip, önceden ısıtılmış 175 derece fırında altı pembeleşinceye kadar pişiriyoruz
*Üzerini kızartmamaya özen gösteriyoruz
*Kurabiyeleri fırından çıkarınca soğumaya bırakıyoruz
*Servis etmeden önce de pudra şekeri serpiyoruz üzerine
*Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ?
Tarif için # NYT mutfak a teşekkür ederim
*200 gram margarin tereyağ (oda sıcaklığında iyice yumuşamış)
*1 çay bardağı pudra şekeri
*1 yemek kaşığı yoğurt
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*Aldığı kadar un
İç dolgusu için:
*1 adet rendelenmiş büyük ayva
*1 çay bardağı toz şeker
*Yarım çay bardağı ufalanmış ceviz
*1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için:
*Pudra şekeri
Ayvalı Kurabiye Tarifi Yapılışı Elmalı kurabiye tarifinden sıkılanlar için harika bir tarif ?
1
*Öncelikle hamur malzemelerini un, kabartma tozu ve vanilya hariç derince bir kaba koyup, karıştırıyoruz
*Yavaş yavaş un ekleyip un üzerine kabartma tozu ve vanilya da koyup ele yapışmayan, yumuşak bir kıvam alana kadar yoğuruyoruz
*Hamurumuzu iç malzemeyi hazırlayana kadar dinlenmeye bırakıyoruz
*İç malzeme içinde, ayvayı rendeliyoruz
*Şekeri de ekleyip suyu çekene kadar ara ara karıştırarak pişiriyoruz
*Ocaktan aldıktan sonra da ceviz ve tarçın ekleyip karıştırıp soğumaya bırakıyoruz
*Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, içine ayvalı malzemeden koyup yuvarlak şekil veriyoruz
*Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize yerleştirip, önceden ısıtılmış 175 derece fırında altı pembeleşinceye kadar pişiriyoruz
*Üzerini kızartmamaya özen gösteriyoruz
*Kurabiyeleri fırından çıkarınca soğumaya bırakıyoruz
*Servis etmeden önce de pudra şekeri serpiyoruz üzerine
*Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ?
Tarif için # NYT mutfak a teşekkür ederim