Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ayvalı Strudel

Ayvalı Strudel

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MALZEMELER
1 Su Bardağı Ayva Marmelatı
1 Yemek Kaşığı İzmir Üzümü
1 Yemek Kaşığı Ceviz
1 Yumurta Sarısı
1 Yemek Kaşığı Pudra Şekeri (üzeri için)
MiIföy Hamuru Malzemesi:
12 Çay Bardağı Zeytinyağı
1 Yumurta
12 Limon Suyu
1 Su Bardağı Ilık Su
10 Çay Bardağı Un
250 gr Margarin
Tuz


HAZIRLANIŞI
Milföy hamurunu hazırlamak için; margarin dışındaki tüm malzemeyi bir kapta karıştırıp yoğurun Hamuru merdane ile açın Margarinin üçte birini üzerine sürüp bohça gibi katlayın Hamuru nemli bir beze sarıp naylon poşet içinde buzlukta 30 dakika bekletin Hamuru tekrar açıp kalan margarinin yarısını üzerine sürün ve tekrar bohça şeklinde katlayın Buzdolabında 30 dakika daha bekletip tekrar açın Kalan margarini sürüp tekrar katlayın ve 30 dakika daha buzdolabında bekletin
Bir kapta ayva marmelatı, ceviz ve üzümü karıştırıp iç malzemesini hazırlayın
Milföy hamurunun yarısını merdaneyle açın Hazırladığınız iç malzemesini hamurun üzerine sürüp rulo şeklinde sarın Hamuru yağlanmış bir tepsiye alın ve üzerine yumurta sarısı sürüp kızgın fırında pişirin Üzerine pudra şekeri serpip dilimleyerek servis yapın
Not: Kalan milföy hamurunu buzdolabında 34 gün saklayabilirsiniz Dilerseniz hazır milföy hamuru da kullanabilirsiniz

 
858,496Konular
981,600Mesajlar
29,706Kullanıcılar
serhat10Son üye
Üst Alt