Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Az Malzemeli Katkısız Köy Ekmeği Yapımı

Az Malzemeli Katkısız Köy Ekmeği Yapımı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
*
Az Malzemeli Katkısız Köy Ekmeği Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

*5 su bardağı un
*1 çay kaşığı instant maya
*11, 5 çay kaşığı tuz
*Oda ısısında su

Az Malzemeli Katkısız Köy Ekmeği Yapımı Tarifi Yapılışı Bayatlamaması ve yumuşacık olması için katkı maddesi eklenen ekmeklere son hem çok az malzeme hem yumuşacık hem de kolay bayatlamayan organik bir ekmek tarifi İsteyenler farklı un çeşitleriyle de bu tarifi deneyebilir
Un geniş bir yoğurma kabına alınır Ortası açılarak maya ve tuz koyulur Oda ısısındaki sudan bir avuç kadar dökülerek ortadaki tuz ve maya hafif ezilerek yoğrulmaya başlanır Su azar azar eklenir ve unun tamamına ulaşılarak yavaş yavaş yoğrulur
Suyu kontrollü dökmekte yarar var Çünkü bu ekmekteki püf nokta suyu tam kıvamında olan ve ele yapışan bir hamur olmasıdır (fotoğraflarda görüldüğü gibi ele yapışan hafif sulu bir hamur olacak) Kıvamı yakaladıktan sonra 5 dakika daha yumruk yardımıyla yoğrulur ki hamurdaki topaklanmalar gitsin ve ekmek daha güzel bir görünüme ve tada sahip olsun Fotoğraflarda görüldüğü gibi hamur yoğruldukça hafifçe uzayan bir görüntü oluyor
İyice yoğrulduktan sonra ele yapışan hamurlar diğer el ıslatılarak parmak uçlarıyla alınıp hamurun üstüne eklenir Hamurun üstü streç veya yoğurma kabının kapağı ile kapatılarak bir bez ile üstü örtülür 45 saat oda ısısında mayalandırılır Mayalanan hamuru şekillendirmek için ilk önce ele çok fazla yapışmaması için el ıslatılır ve daha sonra hamurdan istenirse küçük küçük parçalar alınır, istenirse bir büyük ekmek şeklinde de yapılabilir Alınan parçalar hafif un serpilmiş bir tepsinin üzerine koyulur Fotoğraftaki gibi hamurun altındaki kenarlar üstüne doğru küçük küçük yukarıya doğru toplanır Bunun amacı hamur yapıştığı için ekmeği güzel bir şekle sokmak ve tepsiye koyarken elimize yapışmamasını sağlamaktır Hamurları şekle soktuktan sonra hamurun üst tarafı alta gelecek şekilde yağlanmış borcam veya tepsiye dizilir Islak el yardımıyla hamurun üstü hafif ıslatılır
Tepsideyken ılık ortamda bir saat kadar mayalandırılır ve hamurun şişmesi beklenir Mayalandıktan sonra 200 derece önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirilir Üstü kızardıktan sonra fırın kapatılır ve 510 dakika kadar daha ekmeğin içinin tam pişmesi için fırında bekletilir
Afiyet olsun
*
 
858,497Konular
981,947Mesajlar
29,947Kullanıcılar
Pelin06432Son üye
Üst Alt