iltasyazilim
FD Üye
Az Malzemeli Portakallı Lokum (Krem Şantisiz ) Tarifi İçin Malzemeler Beyaz muhallebisi için bunu tavuk göğsü gibi yapıyoruz;
*75 gr margarin
*3 yemek kaşığı tepeleme un
*3 su bardağı süt
*4 yemek kaşığı şeker
*1 paket vanilya
*Hindistan cevizi (tepsiye serpmek için )
Portakal jeli için :
*1 su bardağı portakal suyu
*1 5 yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı mısır nişastası
Az Malzemeli Portakallı Lokum (Krem Şantisiz ) Tarifi Yapılışı Az malzemeli, kremşantisiz Nefis lokum kıvamında hafif mayhoşluğu da olan bir tatlı; ))
Kare borcamda olur benimki gibi çay tepsisi de olur Tepsimizin dibine bolca Hindistan cevizi serpelim (bisküvi kırıntısı vs De olur ) Şimdi muhallebisine geçelim Tencereye yağı alıp eritelim Üstüne tepeleme dolu unları koyalım Kısık ateşte birkaç dakika karıştırarak unu kavuralım ki un kokusu gitsin Üstüne sütü ilave edelim çırpıcıyla iyice karıştıralım topaklanmasın Şimdi ocağın üstüne alalım şekerini ilave edelim Karıştırarak pişirelim Koyulaşmaya yakın vanilyasını koyalım Koyulaşınca altını kısıp karıştıralım ve ocaktan alalım İçine bir kepçe atalım Tepsideki Hindistan cevizinin üstüne kepçeyle her yerine eşit gelecek şekilde muhallebiyi yayalım Hemen portakal sosuna geçelim 1 su bardağı portakal suyunu kabımıza alalım şeker ve nişastasını da atıp hemen hızlıca karıştırarak pişirelim Muhallebinin üstüne dökelim Tepsiyi soğuk bir yere soğuması için bırakalım Oda ısısına gelen muhallebiyi buzdolabına kaldırıp 3 saat dinlendirelim Ben buz gibi olan balkona attım ve 2 5 saat sonra çıkarıp şeritlere kesip sardım Harika oldu Afiyetler olsun
*75 gr margarin
*3 yemek kaşığı tepeleme un
*3 su bardağı süt
*4 yemek kaşığı şeker
*1 paket vanilya
*Hindistan cevizi (tepsiye serpmek için )
Portakal jeli için :
*1 su bardağı portakal suyu
*1 5 yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı mısır nişastası
Az Malzemeli Portakallı Lokum (Krem Şantisiz ) Tarifi Yapılışı Az malzemeli, kremşantisiz Nefis lokum kıvamında hafif mayhoşluğu da olan bir tatlı; ))
Kare borcamda olur benimki gibi çay tepsisi de olur Tepsimizin dibine bolca Hindistan cevizi serpelim (bisküvi kırıntısı vs De olur ) Şimdi muhallebisine geçelim Tencereye yağı alıp eritelim Üstüne tepeleme dolu unları koyalım Kısık ateşte birkaç dakika karıştırarak unu kavuralım ki un kokusu gitsin Üstüne sütü ilave edelim çırpıcıyla iyice karıştıralım topaklanmasın Şimdi ocağın üstüne alalım şekerini ilave edelim Karıştırarak pişirelim Koyulaşmaya yakın vanilyasını koyalım Koyulaşınca altını kısıp karıştıralım ve ocaktan alalım İçine bir kepçe atalım Tepsideki Hindistan cevizinin üstüne kepçeyle her yerine eşit gelecek şekilde muhallebiyi yayalım Hemen portakal sosuna geçelim 1 su bardağı portakal suyunu kabımıza alalım şeker ve nişastasını da atıp hemen hızlıca karıştırarak pişirelim Muhallebinin üstüne dökelim Tepsiyi soğuk bir yere soğuması için bırakalım Oda ısısına gelen muhallebiyi buzdolabına kaldırıp 3 saat dinlendirelim Ben buz gibi olan balkona attım ve 2 5 saat sonra çıkarıp şeritlere kesip sardım Harika oldu Afiyetler olsun