iltasyazilim
FD Üye
Az Malzemeli Pratik İrmikli Hira Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet yumurta
*Yarım su bardağı yoğurt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı irmik
*15 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
*2 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
Az Malzemeli Pratik İrmikli Hira Tatlısı Tarifi Yapılışı Bütün malzemeler bir kaba alınıp, güzelce karıştırıyoruz Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlıyoruz Ayrı bir kaba yarım su bardağı irmik koyuyoruz ve bu ceviz büyüklüğünde yuvarladığımız hamuru irmiğin içinde gezdirip altı hafif yağlanmış fırın tepsimize yerleştiriyoruz 20 veya 25 dakika hafif kızarana kadar 180 derecelik fırında pişiriyoruz Tatlımız fırındayken şerbetini hazırlıyoruz 2 su bardağı suya 2 su bardağı şekeri ekleyip şeker eriyene kadar ocakta tutuyoruz şerbeti kaynatmıyoruz Icindeki şeker kaybolunca soğumaya bırakıyoruz Tatlımız fırından çıkınca şerbet soğuk tatlımız sıcak olacak şekilde şerbetini üzerinde gezdiriyoruz Yarım saat bir soğumadan sonra afiyetle yiyoruz Deneyenler şimdiden afiyet olsunn
*1 adet yumurta
*Yarım su bardağı yoğurt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı irmik
*15 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
*2 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
Az Malzemeli Pratik İrmikli Hira Tatlısı Tarifi Yapılışı Bütün malzemeler bir kaba alınıp, güzelce karıştırıyoruz Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlıyoruz Ayrı bir kaba yarım su bardağı irmik koyuyoruz ve bu ceviz büyüklüğünde yuvarladığımız hamuru irmiğin içinde gezdirip altı hafif yağlanmış fırın tepsimize yerleştiriyoruz 20 veya 25 dakika hafif kızarana kadar 180 derecelik fırında pişiriyoruz Tatlımız fırındayken şerbetini hazırlıyoruz 2 su bardağı suya 2 su bardağı şekeri ekleyip şeker eriyene kadar ocakta tutuyoruz şerbeti kaynatmıyoruz Icindeki şeker kaybolunca soğumaya bırakıyoruz Tatlımız fırından çıkınca şerbet soğuk tatlımız sıcak olacak şekilde şerbetini üzerinde gezdiriyoruz Yarım saat bir soğumadan sonra afiyetle yiyoruz Deneyenler şimdiden afiyet olsunn