iltasyazilim
FD Üye
Az Ölçülü Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*2 yumurta (sarıları yüzüne sürmek üzere ayrılacak)
*1 buçuk bardak ılık süt
*Yarım bardak bardak yağ
*1 yemek kaşığı toz maya
*1 margarin in 50 gr margarin
*Yarım su bardağı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Yumuşak bir hamur yapmak için aldığı kadar un
*İsteğinize göre iç malzemesi
*Yüzüne dökmek için susam veya çörek otu
*Yüzüne sürmek için ayırdığımız sarılar
Az Ölçülü Poğaça Tarifi Yapılışı Bu tarifin diğerlerinden farkı; ölçülerin az olmasıdır Az misafiriniz gelecekse veya az kişiyseniz oldukça idealdir
1
*Tüm malzemelerin oda ısısında olmasına özen gösterebilir
*Su, süt ve şeker aynı cezvede ısıtılır
*Yoğurdun mayalandığı ısıya yakın olunca maya eklenir
*Cezvenin ağzı kapatılır 10 dakika beklenir Bu bekleme suresinde diğer malzemeler karıştırılır
*Maya içine eklenir İyice karıştırılır
*Un fazla eklemeye özen gösterilir
*Kulak memesi kıvamına gelince elinize hala yapışıyorsa 1 yemek kaşığı sıvı yağı elinize dökerek hamuru toparlanabilir
*Ama fazladan un ekleyerek toparlamaya çalışmayınız Bu aşamadan sonra fırını 50 dereceye getirip yoğurma* kabını fırına koyup 45 dakika hamurunuzu mayalandırabilirsiniz Veya ağzını kapatıp oda ısısında 1 saat bekletebilirsiniz
*Ardından içi istenilen malzeme* ile doldurulur
*Yüzüne yumurta sarıları sürülür
*160170 derecede yavaş yavaş istenilen renge gelince fırından çıkarılır Çıkınca kurumaması için temiz bir bez örtülebilir
*2 yumurta (sarıları yüzüne sürmek üzere ayrılacak)
*1 buçuk bardak ılık süt
*Yarım bardak bardak yağ
*1 yemek kaşığı toz maya
*1 margarin in 50 gr margarin
*Yarım su bardağı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Yumuşak bir hamur yapmak için aldığı kadar un
*İsteğinize göre iç malzemesi
*Yüzüne dökmek için susam veya çörek otu
*Yüzüne sürmek için ayırdığımız sarılar
Az Ölçülü Poğaça Tarifi Yapılışı Bu tarifin diğerlerinden farkı; ölçülerin az olmasıdır Az misafiriniz gelecekse veya az kişiyseniz oldukça idealdir
1
*Tüm malzemelerin oda ısısında olmasına özen gösterebilir
*Su, süt ve şeker aynı cezvede ısıtılır
*Yoğurdun mayalandığı ısıya yakın olunca maya eklenir
*Cezvenin ağzı kapatılır 10 dakika beklenir Bu bekleme suresinde diğer malzemeler karıştırılır
*Maya içine eklenir İyice karıştırılır
*Un fazla eklemeye özen gösterilir
*Kulak memesi kıvamına gelince elinize hala yapışıyorsa 1 yemek kaşığı sıvı yağı elinize dökerek hamuru toparlanabilir
*Ama fazladan un ekleyerek toparlamaya çalışmayınız Bu aşamadan sonra fırını 50 dereceye getirip yoğurma* kabını fırına koyup 45 dakika hamurunuzu mayalandırabilirsiniz Veya ağzını kapatıp oda ısısında 1 saat bekletebilirsiniz
*Ardından içi istenilen malzeme* ile doldurulur
*Yüzüne yumurta sarıları sürülür
*160170 derecede yavaş yavaş istenilen renge gelince fırından çıkarılır Çıkınca kurumaması için temiz bir bez örtülebilir