iltasyazilim
FD Üye
Az Ölçülü Şöbiyet Tarifi İçin Malzemeler
*8 yaprak baklavalık yufka
*Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz
*125 gr tereyağ
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Kaymak
Şerbeti için;
*1, 5 su bardağı toz şeker
*1, 5 su bardağı su
*İnce bir dilim limon
Az Ölçülü Şöbiyet Tarifi Yapılışı Tereyağını eritelim İçine sıvı yağı ekleyelim İki yufkayı üst üste koyalım Üstüne bir iki yemek kaşığı tereyağı sürelim Sonra iki yaprak daha koyup tekrar tereyağ harcından sürelim 8 adet yufkamız bitene kadar ikişer koyup araya tereyağ sürüyoruz En son kata sürmeyelim Yufkayı önce boyuna sonra enine üç parmak kalınlığında dilimlere kesiyoruz Üstlerine bir tatlı kaşığı kaymak koyup ceviz içi döküyoruz Dilimleri üçgen katlayıp fırın tepsisine diziyoruz Kalan tereyağı üstlerine döküyoruz ve fırında kızarana kadar pişiriyoruz
Şerbetimizi bir tencerede önce karıştıralım sonra ocağa alalım 78 dakika pişirelim
Tatlımız fırından çıkınca sıcak şerbeti döküyoruz
Hem tatlı hem şerbet sıcak olacak
*8 yaprak baklavalık yufka
*Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz
*125 gr tereyağ
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Kaymak
Şerbeti için;
*1, 5 su bardağı toz şeker
*1, 5 su bardağı su
*İnce bir dilim limon
Az Ölçülü Şöbiyet Tarifi Yapılışı Tereyağını eritelim İçine sıvı yağı ekleyelim İki yufkayı üst üste koyalım Üstüne bir iki yemek kaşığı tereyağı sürelim Sonra iki yaprak daha koyup tekrar tereyağ harcından sürelim 8 adet yufkamız bitene kadar ikişer koyup araya tereyağ sürüyoruz En son kata sürmeyelim Yufkayı önce boyuna sonra enine üç parmak kalınlığında dilimlere kesiyoruz Üstlerine bir tatlı kaşığı kaymak koyup ceviz içi döküyoruz Dilimleri üçgen katlayıp fırın tepsisine diziyoruz Kalan tereyağı üstlerine döküyoruz ve fırında kızarana kadar pişiriyoruz
Şerbetimizi bir tencerede önce karıştıralım sonra ocağa alalım 78 dakika pişirelim
Tatlımız fırından çıkınca sıcak şerbeti döküyoruz
Hem tatlı hem şerbet sıcak olacak