iltasyazilim
FD Üye
Az Şekerli Sağlıklı Kekim (Çok Bereketli Oluyor Kızlar) Tarifi İçin Malzemeler
*2 orta boy yumurta
*1 bardak şeker (Kulplu çay bardakları var ya ondan olacak fotoğraflarda paylaşacağım)
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*2 tane mandalinanın suyu portakal da olabilir
*Yarım çay bardağı süt
*2,5 çay bardağı un
*1 paket kabartma tozu ve vanilya
*2 avuç çekilmiş ceviz
*2 tatlı kaşığı poğaçalık susam
*Yarım havuç rendesi
*Çok az tarçın
Az Şekerli Sağlıklı Kekim (Çok Bereketli Oluyor Kızlar) Tarifi Yapılışı Normal kek gibi arkadaşlar
1
*Yumurtayla şekeri iyice çırpıp diğer malzemelerimizi içine koyup mikserliyoruz
*Borcamı yağlayıp kek hamurumuzu içine döküyoruz
*Benim fırınım biraz sıkıntılı olduğu için önce 140 derece sonra kek kabarmaya başladıkça 150160 derecelerde 45 dakika pişiriyorum sizler kendi fırınınıza uygun şekilde pişirirsiniz
*Yapacaklara şimdiden Afiyet olsun ?? bu arada ne karışık kekmis diyebilirsiniz yemek yemeyen kızımla uğraşırken bu tarif ortaya çıktı ne zaman yapsam severek yiyor hem besleyici hem yumuşacık bir kek
*2 orta boy yumurta
*1 bardak şeker (Kulplu çay bardakları var ya ondan olacak fotoğraflarda paylaşacağım)
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*2 tane mandalinanın suyu portakal da olabilir
*Yarım çay bardağı süt
*2,5 çay bardağı un
*1 paket kabartma tozu ve vanilya
*2 avuç çekilmiş ceviz
*2 tatlı kaşığı poğaçalık susam
*Yarım havuç rendesi
*Çok az tarçın
Az Şekerli Sağlıklı Kekim (Çok Bereketli Oluyor Kızlar) Tarifi Yapılışı Normal kek gibi arkadaşlar
1
*Yumurtayla şekeri iyice çırpıp diğer malzemelerimizi içine koyup mikserliyoruz
*Borcamı yağlayıp kek hamurumuzu içine döküyoruz
*Benim fırınım biraz sıkıntılı olduğu için önce 140 derece sonra kek kabarmaya başladıkça 150160 derecelerde 45 dakika pişiriyorum sizler kendi fırınınıza uygun şekilde pişirirsiniz
*Yapacaklara şimdiden Afiyet olsun ?? bu arada ne karışık kekmis diyebilirsiniz yemek yemeyen kızımla uğraşırken bu tarif ortaya çıktı ne zaman yapsam severek yiyor hem besleyici hem yumuşacık bir kek