Az Şerbetli Kurabiye Tadında Kalbura Bastı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 buçuk su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Alabildiği kadar un
- 100 gram ceviz
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 3 damla limon
Az Şerbetli Kurabiye Tadında Kalbura Bastı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İl olarak şerbetimizin şekerini ,suyunu ,limonunu bir tencereye ekleyip ocağa alalı.
- Kaynamaya başlayınca 5 dk daha pişirip söndürüp soğumaya bırakalım .
- O sırada fırınımızı açalım.
- 170 dereceye ayarlayalım .
- Ardından bir kaba un hariç bütün materyalleri koyup yoğurmaya başlayalım.
- Yavaş yavaş unu ekleyip yoğuralım .
- Hamurumuz ele yapışmayacak kıvamda olması lazım .
- Hamurumuz biraz yağlı olacak.
- Bu durum olağan zira kurabiye üzere olması için .
- Hazırladığımız hamuru yavaş yavaş elimizde açıp içine ceviz ekleyip kapatıp tepsiye dizelim.
- Bütün hepsini tıpkı biçimde yapalım ve üzerini çatal yardımıyla çizikler atıp fırına koyalım.
- Üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Pişen tatlımızı 5 dk bekleyip tek tek üzerine şerbet dökelim.
- Döktüğümüz şerbetli kurabiyeleri karşıt düz edip 5 dk bekleyin ve şerbeti süzelim kuru kalsın .
Az Şerbetli Kurabiye Tadında Kalbura Bastı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı