Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Az uyu, kilo alma

Az uyu, kilo alma
0
75

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
87
Puan
48
F-D Coin
0
Bitkisel renk maddeleriyle ilişkili olan meyve ve sebzelerdeki fitokimyasalların insan sağlığını korumak icin calıştıkları bildirildi
Ondokuz Mayıs Universitesi Muhendislik Fakultesi Gıda Muhendisliği Bolumu tarafından hazırlanan broşurle, fitokimyasal ureten meyve ve sebzelerin hangi hastalıklara iyi geldiği konusunda bilgi verildi
Bitkisel gıdalarda bugune kadar 900′un uzerinde farklı fitokimyasal bulunduğu oğrenilirken, bu koruyucu bitkisel bileşiklerin beslenme ve sağlık uzerine etkileri konusunda her gun yeni araştırma sonucları veriliyor
Gunde 59 porsiyon meyve ve sebze, tam tahıllar, soya ve sert kabuklu meyveler tuketerek bitkisel gıdalarda bulunan tum fitokimyasallardan ve besin oğelerinden yararlanma imkanı bulunduğuna dikkat cekiliyor Elde edilen verilere gore, bazı meyve ve sebzelerin iyi geldiği hastalıklar şoyle:
Elma ve elma suyu, turuncgiller, kivi, siyah uzum ve uzum suyu, kırmızı biber, domates ve karpuz kalp hastalıklarına karşı kalbi koruyor
Taze ve kuru kayısı, yaban mersini, kavun, havuc, uzumsu meyveler, karalahana, erik, balkabağı, kuru uzum, ıspanak ve cilek yaşlanma surecini yavaşlatıyor
Taze ve kuru kayısı, boğurtlen, yaban mersini (alıclikapa), Cin lahanası, brokoli, lahana, kavun, havuc, karnabahar, taze soğan, Bruksel lahanası, turuncgiller, kuş uzumu, sarımsak, karalahana, kivi, pırasa, soğan, balkabağı, ahududu, kara uzum ve uzum suyu, ıspanak, cilek, şalgam ve suteresi bazı tip kanserlere yakalanma riskini azaltıyor
Taze ve kuru kayısı, kavun, havuc, brokoli, karalahana, balkabağı ve ıspanak akciğer fonksiyonlarını iyileştiriyor
Ispanak, balkabağı, karalahana, havuc, kavun, brokoli, taze ve kuru kayısı diyabetle ilgili komplikasyonları azaltıyor
Brokoli, mısır, karalahana, kivi ve ıspanak 50 yaşın uzerindeki kişilerde gorme bozukluğunun başlıca nedeni olan makula dejenerasyonunun onlenmesine yardımcı oluyor
Brokoli, uzumsu meyveler, sarımsak, kıvırcık salata, soğan, armut, kara uzum ve uzum suyu alerjik kokenli iltihaplanmaları azaltıyor
Uzumsu meyveler, sarımsak, karalahana, kıvırcık salata, soğan, armut, kara uzum, uzum suyu baş ve boyun tumorlerinin gelişmesini durduruyor
Sarımsak, karalahana, kıvırcık salata, soğan, armut ve uzumsu meyveler akciğerleri hava kirliliği ve sigaranın zararlı etkilerinden koruyor
Karalahana ve ıspanak katarakt riskini azaltıyor
Kırmızı biber, karpuz, domates ve ketcap, domates suyu, salca, makarna sosu gibi domates urunleri prostat kanseri riskini azaltıyor
Boğurtlen, yaban mersini, taze soğan, kuş uzumu, ahududu, cilek, pırasa ve soğan kanın kolesterol seviyesini duşuruyor
 
858,497Konular
982,127Mesajlar
30,082Kullanıcılar
SEDATcan2525Son üye
Üst Alt