Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Az ve Tam Ölçülü Aşure

Az ve Tam Ölçülü Aşure

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Az ve Tam Ölçülü Aşure Tarifi İçin Malzemeler

*2 su bardağı döğme (bazı yörelerde yarma veya aşurelik buğday da denir)
*1 çay bardağı nohut
*1 çay bardağı kuru fasulye
*2 çay bardağı kuru üzüm
*2 çay bardağı kuru incir
*2 çay bardağı kuru kayısı
*2 su bardağı şeker
*Su (yapılışında ne kadar kullanılacağını yazdım)

Üzeri için:


*Ceviz (Servis ederken ceviz serpin İçine ceviz atıldığında karartıyor)

Az ve Tam Ölçülü Aşure Tarifi Yapılışı Nohut, kuru fasulye ve döğmeyi 1 gece önceden suda bekletin 1 gece bekledikten sonra ertesi gün nohutu 5 su bardağı suda yumuşayana kadar haşlayın, yumuşadığı gibi ocağı kapatın, fazla yumuşamasın Suyunu süzün Kuru fasulyeyi başka bir yerde 5 su bardağı suyla yumuşayana kadar haşlayın Yumuşadığı an ocağı kapatın, fazla yumuşamasın Suyunu süzün, döğmeyi ayrı bir tencerede 9 su bardağı suyla haşlayın Yumuşasın ama dağılmasın, suyunu kesinlikle süzmeyin Döğme haşlandıkça suyu kıvamlı olur, döğmenin suyu aşurenizi kıvamlı yapıyor
KÜÇÜK BİR NOT: Eğer haşlama sırasında döğmenin suyu azaldığı halde haşlanmadılarsa sıcak su ekleyebilirsiniz
5 kiloluk tencereye haşlanmış döğmeyi suyuyla beraber koyun Haşlanmış nohutu, haşlanmış kuru fasulyeyi koyun Döğmenin suyu yeterli olmadığı için üzerlerine 6 su bardağı(kaynar) sıcak su koyun, birlikte 5 dk Ara ara karıştırarak pişirin
Bu sürenin sonunda kuru üzüm, küp küp küçük kesilmiş kayısı, küp kesilmiş incir ekleyin, ara ara karıştırın ve pişirin Bu eklediğimiz meyveler yenebilir şekilde yumuşasın, (özellikle incir ve kayısı)yumuşamaları 510 dk arasında oluyor Toz şeker ekleyip karıştırın 510 dk Daha dibi tutmasın ve şeker erisin diye ara ara karıştırın Aşureniz zamanla koyulaşacağı için 3 SU BARDAĞI KAYNAR SU DAHA EKLEYİN KAYNASIN 510 dk Süre sonunda ocağı kapatın Kaselere paylaştırın Uzerine tarçın ve ceviz serpin Ilıyınca buzdolabına koyun AFİYET OLSUN…
ÖNEMLİ NOT: SUYU KIVAMLI OLACAĞI İÇİN SICAK SU EKLEMELERDEN TEDİRGİN OLMAYIN ÇOK KOYULAŞIRSA SICAK SU EKLEYİP TEKRAR KAYNATABİLİRSİNİZ
 
858,496Konular
981,598Mesajlar
29,701Kullanıcılar
quanexSon üye
Üst Alt