Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Azamet

Azamet
0
188

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Kibriyâ, üstünlük ve azamet bana mahsustur Bu ikisinde bana ortak olanı Cehennem'e atarım, hiç acımam (Hadîsi KudsîEbû Dâvûd)

(Kıyâmet günü) Allahü teâlâ buyurur ki: İzzetim, kibriyâm, azametim ve celâlim hakkı için yemin ederim ki ben Lâ ilâhe illallahdiyenleri (Cehennem'den) muhakkak çıkaracağım (Hadîsi şerîfMüslim)

Allahü teâlânın mahlûkâtı üzerinde ne kadar çok düşünürsen O'nun azamet ve kudretini o nisbette iyi anlarsın (İmâmı Gazâlî)

2 Kibirlenmek, insanları küçük görmek

Yalan söyleyen, hîlekârlık yapan, insanları aldatan, zulmeden, haksızlık yapan, din kardeşlerine yardım etmeyen, azamet satan, yalnız kendi çıkarlarını düşünen bir kimse, ne kadar ibâdet ederse etsin hakîki müslüman sayılmaz (Hadimî)

Similar threads

1 Büyüklük, Cenâbı Hakk'ın büyüklüğü Kibriyâ, üstünlük ve azamet bana mahsustur Bu ikisinde bana ortak olanı Cehennem'e atarım, hiç acımam (Hadîsi KudsîEbû Dâvûd) (Kıyâmet günü) Allahü teâlâ buyurur ki: İzzetim, kibriyâm, azametim ve celâlim hakkı için yemin ederim ki ben Lâ ilâhe...
Cevaplar
0
Görüntüleme
110
Azamet anlamı 1 Buyukluk, Cenabı Hakk'ın buyukluğu Kibriya, ustunluk ve azamet bana mahsustur Bu ikisinde bana ortak olanı Cehennem'e atarım, hic acımam (Hadisi KudsiEbU DavUd) (Kıyamet gunu) Allahu teala buyurur ki: İzzetim, kibriyam, azametim ve celalim hakkı icin yemin ederim ki ben...
Cevaplar
0
Görüntüleme
108
ABÂDİLE: Abdullahlar Peygamber efendimizin Eshâbı kirâmı (arkadaşları) arasında fıkıh ve hadîsi şerîf ilimlerinde şöhret bulmuş Abdullah adını taşıyan sahâbîler Abâdile, Abdullah kelimesinin çokluk şeklidir Peygamber efendimizin Eshâbı kirâmı arasında A bdullah isimli üç yüz kadar sahâbi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
113
Bâyezîdi Bistâmî Hazretleri buyurur: “Halka, avâm nazarıyla bakan, yani onları hor ve hakir gören kişi, onlardan nefret eder Hâlık’ın nazarıyla bakan ise onlara merhamet eder1 Meşhur tâbiriyle; “Yaratan?dan ötürü yaratılanı sevmek veya “Hâlık?ın şefkat nazarıyla mahlûkâta bakış hassâsiyeti...
Cevaplar
0
Görüntüleme
106
858,497Konular
981,907Mesajlar
29,934Kullanıcılar
Üst Alt