Azer Bülbül yaşam öyküsü azer bülbül hayatı hakkında data azer bülbül kimdir Bu gün hayatını kaybeden Azer Bülbül, hayranlarının yüreğine alev düşürdü Bir otel odasında ölü bulunan Azer Bülbül'e Allah'tan rahmet diliyor ve yakınlarına baş sağlığı diliyoruz Ayrıca derhal Azer bülbül'ün yaşam öyküsü bilgilerini paylaşıyoruz Melek'ler 1548240829 1548240829 azerbulbulbiyografi5c5a6720591faazerbulbulbiyografi5c5a6720591faazerbulbulbiyografi5c5a6720591fa 1969 Kars 1969 'da Kars Akyaka 'da (Arpaçay) dünyaya geldi Azer BülbülGerçek adı Sübutay Kesgin ' dir sonra ailesi ile birlikte Almanya'ya yerleştiMüzik yaşantısına Garip Yolcualbümü ile başlayan Azer Bülbül sonra Irk Arabesk türünden Yalan Olur, Ben Sana Vurgunum, Fıratgibi albümleri ile müzik yaşantısına devam ederken belli başlı patlamayı 1996 yılında çıkardığı Ben Babayımadlı albümü ile yapdı Bu albümde bulunan Yaralandınmı Ey Can , Dokunmayın Fazla Fenayım ve Her Lahza Herşey Olabiliradlı parçaları ile büyük ses getirmiş ve sesini milyonlara sevdirmişdi Bazıları için tek kasetlik ünlüydüve belkide zamanla kaybolanlardan olacaktı Fakat Azer Bülbül Ağıt,Zordayımve Kör Kurşunile ardı ardına tek sözcük ile Herzamankiolacak albümlere imza atıyor ve adını müzik dünyasına Altın Harflerleyazdırıyordu Artık Azer Bülbül milyonlarca hayranı olan , mükemmel sesiyle ,kendine has hareketleri ile Arabesk müzikte Babalakaplı ender sanatçılardan birisi olmuşdu sonradan Azer Bülbül Yalan Sevgiler, Başımda Bela Var, Bana Düştüve Alev Düştüğü Yeri Yakaralbümleri ile yeri doldurulamaz bir usta olduğunu kanıtlıyor hayran kitlesi sınırları zorluyorduHatta bundan böyle en eski albümleri bile tozlu raflardan inip Seçmeleradı aşağıda baştan piyasaya giriyor Üzülmedim amaşarkısı yıllar daha sonra dillerde dolanıyordu Araya sessizlik giriyorBu arayı Azer Bülbül'ün ağzından dinleyelim : Her insanın hayatında fena dönemler oluyor Ben de çoğu olumsuzluk yaşadım Ama artık tümü geride kaldı 18 ay uyuşturucu tedavisi gördüm 1,5 yıldır da temizim Uyuşturucu kullandığım dönemde maddesel manevi büyük zarar gördüm Artık o günleri anmak bile istemiyorumUyuşturucuya Almanya'da başladığını söyleyen Azer Bülbül, iyi bir aile ortamına sahip olduğunu ancak dost seçiminin onu bu noktaya getirdiğini söyledi Ve 2007 nin son günleri Azer Bülbül ve yeniden müthiş bir albüm ile dönüyorHerkesin merakla beklediği albüm gecikmeli olarak çıkıyorFakat herkesin beklediğine değiyordu Kalemin Kırıldıalbümü ; içerisindeki Zorunamı Gitti,Alıştımve Dayanamıyorumşarkıları öncülüğünde dinleyenlerini mest ediyor,Azer Bülbül tekrar tekrar yaptığını tekrarlıyor yeniden herkesi kendisine hayran bırakıyordu 1969 'da Kars Akyaka 'da (Arpaçay) dünyaya geldi Azer BülbülGerçek adı Sübutay Kesgin ' dir sonra ailesi ile birlikte Almanya'ya yerleştiMüzik yaşantısına Ilginç Gezginalbümü ile başlayan Azer Bülbül daha sonra Millet Arabesk türünden Yalan Olur, Ben Sana Vurgunum, Fıratgibi albümleri ile müzik yaşantısına devam ederken esas patlamayı 1996 yılında çıkardığı Ben Babayımadlı albümü ile yapdı Bu albümde bulunan Yaralandınmı Ey Can , Dokunmayın Fazla Fenayım ve Her Lahza Herşey Olabiliradlı parçaları ile büyük ses getirmiş ve sesini milyonlara sevdirmişdi Bazıları için tek kasetlik ünlüydüve belkide zamanla kaybolanlardan olacaktı Oysa Azer Bülbül Yas,Zordayımve Âmâ Kurşunile ardı ardına tek kelime ile Alışılmışolacak albümlere imza atıyor ve adını müzik dünyasına Altın Harflerleyazdırıyordu Artık Azer Bülbül milyonlarca hayranı olan , müthiş sesiyle ,kendine has hareketleri ile Arabesk müzikte Babalakaplı ender sanatçılardan birisi olmuşdu daha sonra Azer Bülbül Yalan Sevgiler, Başımda Bela Var, Bana Düştüve Ateş Düştüğü Yeri Yakaralbümleri ile yeri doldurulamaz bir artist olduğunu kanıtlıyor hayran kitlesi sınırları zorluyorduHatta bundan böyle en eski albümleri bile tozlu raflardan inip Seçmeleradı aşağıda yeniden piyasaya giriyor Üzülmedim ancakşarkısı yıllar sonradan dillerde dolanıyordu Araya sükunet giriyorBu arayı Azer Bülbül'ün ağzından dinleyelim : Her insanın hayatında kötü dönemler oluyor Ben de çoğu olumsuzluk yaşadım Ama artık tümü geride kaldı 18 ay uyuşturucu tedavisi gördüm 1,5 yıldır da temizim Uyuşturucu kullandığım dönemde fiziksel manevi büyük zarar gördüm Artık o günleri hatırasına yapmak bile istemiyorum Uyuşturucuya Almanya'da başladığını söyleyen Azer Bülbül, iyi bir aile ortamına sahip olduğunu ancak arkadaş seçiminin onu bu noktaya getirdiğini söyledi Ve 2007 nin son günleri Azer Bülbül ve tekrar harikulade bir albüm ile dönüyorHerkesin merakla beklediği albüm gecikmeli olarak çıkıyorOysa herkesin beklediğine değiyordu Kalemin Kırıldıalbümü ; içerisindeki Zorunamı Gitti,Alıştımve Dayanamıyorumşarkıları öncülüğünde dinleyenlerini mest ediyor,Azer Bülbül her zaman yaptığını tekrarlıyor yine herkesi kendisine hayran bırakıyordu