iltasyazilim
FD Üye
Azerbaycan Baklavası Tarifi İçin Malzemeler
*500 gr un
*2 yumurta
*125 gr tereyağı(eritilip, soğutulmuş)
*1 yemek kaşığı ekşi krema ya da yoğurtta olur
*Yarım çay kaşığı maya
*1 su bardağı sut
İçerisine:
*500 gr öğütülmüş ceviz
*500 gr şeker
*Yarım çay kaşığı kakule
Şerbet için;
*1 su bardağı su
*1 su bardağı şeker
*1 yemek kaşığı bal
*34 damla limon suyu
*Aralarını yağlamak için eritilmiş 250 gr yağ
Azerbaycan Baklavası Tarifi Yapılışı
1
*Hamuru yoğurmak için sütü ılık olacak şekilde ısıtıp içerisine mayamızı ekleyip köpürmesi için 10 dak kadar bekliyoruz
*Bu esnada unu eleyip üzerine eritilmiş yağımızı , ekşi kremayı, yumurtayı ilave ediyoruz
*Maya köpürünce onu da üzerine ilave edip yumuşak hamut yoğuruyoruz
*1 saat ustu kapalı şekilde sıcak yerde mayalandırıyoruz
*Bu zamanda içerisi için ceviz şeker ve kakuleyi karıştırıyoruz
*Şerbet için su ve şeker kaynayana kadar ocakta karıştırıyoruz ,kaynamaya başlayınca 3 4 damla limon suyu sıkıyoruz
*Daha sonra ocağı kapatıp 1 yemek kaşığı bal ekliyoruz ve karıştırıp soğumaya bırakıyoruz
*Mayalanmış hamurdan 10 künde yapıyoruz
*2 si büyük olsun alt ve üst kat için
*Fırın kabı yağlanıyor ve alt katın yufkası yayılıyor kaba serilip üzeri yağlanıyor
*1 su bardağı içlik içerisine ekleniyor
*Diğer katlarda bu şekilde devam ediyoruz ama orta katları olabildiğince ince açın
*En üst katı kalın ve düzgün açın baklavanın üzeri güzel olsun diye
*Üzerini dilediğiniz gibi süsleyin, ceviz fındık veya bademle süslenebilir yada benim gibi yapa bilirsiniz
*Hamurdan küçük çiçekler keserek süsleyebilirsiniz
*Baklava 180 derece önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında üzeri az kızarana kadar pişirilir
*Sonra çıkarıp arda kalan yağı üzerine gezdiriyoruz ve tekrar fırına atıyoruz
*Bu sefer derece 150 olacak ve üzeri tam kızarana kadar pişireceksiniz
*Baklava fırından çıkınca sıcak sıcak üzerine soğuk şerbet dökülür ve 1 gece dinlendirilip servis edilir
*Deneyeceklere afiyet olsun)))
*500 gr un
*2 yumurta
*125 gr tereyağı(eritilip, soğutulmuş)
*1 yemek kaşığı ekşi krema ya da yoğurtta olur
*Yarım çay kaşığı maya
*1 su bardağı sut
İçerisine:
*500 gr öğütülmüş ceviz
*500 gr şeker
*Yarım çay kaşığı kakule
Şerbet için;
*1 su bardağı su
*1 su bardağı şeker
*1 yemek kaşığı bal
*34 damla limon suyu
*Aralarını yağlamak için eritilmiş 250 gr yağ
Azerbaycan Baklavası Tarifi Yapılışı
1
*Hamuru yoğurmak için sütü ılık olacak şekilde ısıtıp içerisine mayamızı ekleyip köpürmesi için 10 dak kadar bekliyoruz
*Bu esnada unu eleyip üzerine eritilmiş yağımızı , ekşi kremayı, yumurtayı ilave ediyoruz
*Maya köpürünce onu da üzerine ilave edip yumuşak hamut yoğuruyoruz
*1 saat ustu kapalı şekilde sıcak yerde mayalandırıyoruz
*Bu zamanda içerisi için ceviz şeker ve kakuleyi karıştırıyoruz
*Şerbet için su ve şeker kaynayana kadar ocakta karıştırıyoruz ,kaynamaya başlayınca 3 4 damla limon suyu sıkıyoruz
*Daha sonra ocağı kapatıp 1 yemek kaşığı bal ekliyoruz ve karıştırıp soğumaya bırakıyoruz
*Mayalanmış hamurdan 10 künde yapıyoruz
*2 si büyük olsun alt ve üst kat için
*Fırın kabı yağlanıyor ve alt katın yufkası yayılıyor kaba serilip üzeri yağlanıyor
*1 su bardağı içlik içerisine ekleniyor
*Diğer katlarda bu şekilde devam ediyoruz ama orta katları olabildiğince ince açın
*En üst katı kalın ve düzgün açın baklavanın üzeri güzel olsun diye
*Üzerini dilediğiniz gibi süsleyin, ceviz fındık veya bademle süslenebilir yada benim gibi yapa bilirsiniz
*Hamurdan küçük çiçekler keserek süsleyebilirsiniz
*Baklava 180 derece önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında üzeri az kızarana kadar pişirilir
*Sonra çıkarıp arda kalan yağı üzerine gezdiriyoruz ve tekrar fırına atıyoruz
*Bu sefer derece 150 olacak ve üzeri tam kızarana kadar pişireceksiniz
*Baklava fırından çıkınca sıcak sıcak üzerine soğuk şerbet dökülür ve 1 gece dinlendirilip servis edilir
*Deneyeceklere afiyet olsun)))