Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Azerbaycan Paklavası

Azerbaycan Paklavası

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Azerbaycan Paklavası Tarifi İçin Malzemeler

*1 kq un
*3 yumurta
*250 qr tereyağı
*1 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı kaymak
*1 tatlı kaşığı kuru maya
*Bir tutam tuz

İç harcı:


*1 kq fındık üğütülmüş (ceviz, badem de olur)
*1 kq şeker
*13 tatlı kaşığı kakule bizim dilde (hil)

Yağlamak için:


*400450 qr tereyağı

Ağdası:


*2 su bardağı şeker
*1 su bardağı su
*Üzerine bir yumurta sarısı

Azerbaycan Paklavası Tarifi Yapılışı Mayanı ılık suda köpürünceye kadar beklet sonra tereyağını erıtıb soğut, malzemeleri karıştırıb yumşak kulak memesi hamur yapıyoruz hamuru mayalanmasını bekliyoruz Bu arada iç harcı hazırlıyoruz fındık kavrulşmuş olursa kabuksuz daha lezetli olur
Şerbeti bişirib soğumaya burakıyoruz Hamur şişdikde 12 yufka hazırlıyoruz ikisi büyük olsun alt ve üst için açdıkça yufkalar yağlanıb iç harcı dökülür bitdikden sonra kesim yıldız ya da rom olur kesıb yumurta sarısını çekiyoruz ortasına fındıkları dizib (fındık ikiye ayır) fırına 180 derecede bişirib kızardıkdan sonra şerbeti döküyoruz
Afiyet olsun
 
858,497Konular
982,003Mesajlar
29,986Kullanıcılar
Üst Alt