iltasyazilim
FD Üye
Azerbaycan Paklavası Tarifi İçin Malzemeler
*1 kq un
*3 yumurta
*250 qr tereyağı
*1 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı kaymak
*1 tatlı kaşığı kuru maya
*Bir tutam tuz
İç harcı:
*1 kq fındık üğütülmüş (ceviz, badem de olur)
*1 kq şeker
*13 tatlı kaşığı kakule bizim dilde (hil)
Yağlamak için:
*400450 qr tereyağı
Ağdası:
*2 su bardağı şeker
*1 su bardağı su
*Üzerine bir yumurta sarısı
Azerbaycan Paklavası Tarifi Yapılışı Mayanı ılık suda köpürünceye kadar beklet sonra tereyağını erıtıb soğut, malzemeleri karıştırıb yumşak kulak memesi hamur yapıyoruz hamuru mayalanmasını bekliyoruz Bu arada iç harcı hazırlıyoruz fındık kavrulşmuş olursa kabuksuz daha lezetli olur
Şerbeti bişirib soğumaya burakıyoruz Hamur şişdikde 12 yufka hazırlıyoruz ikisi büyük olsun alt ve üst için açdıkça yufkalar yağlanıb iç harcı dökülür bitdikden sonra kesim yıldız ya da rom olur kesıb yumurta sarısını çekiyoruz ortasına fındıkları dizib (fındık ikiye ayır) fırına 180 derecede bişirib kızardıkdan sonra şerbeti döküyoruz
Afiyet olsun
*1 kq un
*3 yumurta
*250 qr tereyağı
*1 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı kaymak
*1 tatlı kaşığı kuru maya
*Bir tutam tuz
İç harcı:
*1 kq fındık üğütülmüş (ceviz, badem de olur)
*1 kq şeker
*13 tatlı kaşığı kakule bizim dilde (hil)
Yağlamak için:
*400450 qr tereyağı
Ağdası:
*2 su bardağı şeker
*1 su bardağı su
*Üzerine bir yumurta sarısı
Azerbaycan Paklavası Tarifi Yapılışı Mayanı ılık suda köpürünceye kadar beklet sonra tereyağını erıtıb soğut, malzemeleri karıştırıb yumşak kulak memesi hamur yapıyoruz hamuru mayalanmasını bekliyoruz Bu arada iç harcı hazırlıyoruz fındık kavrulşmuş olursa kabuksuz daha lezetli olur
Şerbeti bişirib soğumaya burakıyoruz Hamur şişdikde 12 yufka hazırlıyoruz ikisi büyük olsun alt ve üst için açdıkça yufkalar yağlanıb iç harcı dökülür bitdikden sonra kesim yıldız ya da rom olur kesıb yumurta sarısını çekiyoruz ortasına fındıkları dizib (fındık ikiye ayır) fırına 180 derecede bişirib kızardıkdan sonra şerbeti döküyoruz
Afiyet olsun