Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Azerbaycan Pilavı Tarifi Resimli

Azerbaycan Pilavı Tarifi Resimli

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Azerbaycan Pilavı Tarifi
Resimli Azerbaycan Pilavı Tarifi
Azerbaycan Pilavı Yapılışı

Azerbaycan Pilavı

Malzemeler

4 yk margarin
250 g kuzu kuşbaşı
2 isim kuru soğan
4 ad kayısı
3 yk kuru üzüm
2 yk dolmalık fıstık
2 isim havuç
½ demet dereotu
4 ad taze soğan
2 sb pirinç
3 sb su
Tuzlukarabiber

Hazırlanışı

Kuru soğanı yemeklik doğrayın

Kayısıları tavla zarı biçiminde doğrayın

Kuru üzümleri bir kasede su ile ıslatın

Havuçların kabuklarını kazıyıp küp küp doğrayın

Dereotunu ve taze soğanları ayrı olarak ayıklayıp kıyın

Yayvan bir tenecereye 4 yk margarini koyup kızdırın İçine kuşbaşı etleri ek edip etler suyunu çekinceye değin kavurun

Etler renk alınca içine dolmalık fıstıkları ekleyip fıstıklar pembeleşinceye dek kavurmaya devam edin sonra içine yıkanmış pirinci, doğranmış havuçları, kayısıları, suyunu süzdüğünüz kuru üzümleri, tuzkarabiberi koyup karıştırın

En son olarak içine kıyılmış taze soğanıdereotunu ve suyunu koyup tencerenin kapağını kapatın Kısık ateşte pirinçler göz göz olana dek pişirip demlendirin

Servis tabağına alıp sıcak olarak servis edin
*
 
858,496Konular
981,879Mesajlar
29,918Kullanıcılar
gorkemnocSon üye
Üst Alt