iltasyazilim
FD Üye
Azerbaycan Pilavı Tarifi
Resimli Azerbaycan Pilavı Tarifi
Azerbaycan Pilavı Yapılışı
Azerbaycan Pilavı
Malzemeler
4 yk margarin
250 g kuzu kuşbaşı
2 isim kuru soğan
4 ad kayısı
3 yk kuru üzüm
2 yk dolmalık fıstık
2 isim havuç
½ demet dereotu
4 ad taze soğan
2 sb pirinç
3 sb su
Tuzlukarabiber
Hazırlanışı
Kuru soğanı yemeklik doğrayın
Kayısıları tavla zarı biçiminde doğrayın
Kuru üzümleri bir kasede su ile ıslatın
Havuçların kabuklarını kazıyıp küp küp doğrayın
Dereotunu ve taze soğanları ayrı olarak ayıklayıp kıyın
Yayvan bir tenecereye 4 yk margarini koyup kızdırın İçine kuşbaşı etleri ek edip etler suyunu çekinceye değin kavurun
Etler renk alınca içine dolmalık fıstıkları ekleyip fıstıklar pembeleşinceye dek kavurmaya devam edin sonra içine yıkanmış pirinci, doğranmış havuçları, kayısıları, suyunu süzdüğünüz kuru üzümleri, tuzkarabiberi koyup karıştırın
En son olarak içine kıyılmış taze soğanıdereotunu ve suyunu koyup tencerenin kapağını kapatın Kısık ateşte pirinçler göz göz olana dek pişirip demlendirin
Servis tabağına alıp sıcak olarak servis edin
*
Resimli Azerbaycan Pilavı Tarifi
Azerbaycan Pilavı Yapılışı
Azerbaycan Pilavı
Malzemeler
4 yk margarin
250 g kuzu kuşbaşı
2 isim kuru soğan
4 ad kayısı
3 yk kuru üzüm
2 yk dolmalık fıstık
2 isim havuç
½ demet dereotu
4 ad taze soğan
2 sb pirinç
3 sb su
Tuzlukarabiber
Hazırlanışı
Kuru soğanı yemeklik doğrayın
Kayısıları tavla zarı biçiminde doğrayın
Kuru üzümleri bir kasede su ile ıslatın
Havuçların kabuklarını kazıyıp küp küp doğrayın
Dereotunu ve taze soğanları ayrı olarak ayıklayıp kıyın
Yayvan bir tenecereye 4 yk margarini koyup kızdırın İçine kuşbaşı etleri ek edip etler suyunu çekinceye değin kavurun
Etler renk alınca içine dolmalık fıstıkları ekleyip fıstıklar pembeleşinceye dek kavurmaya devam edin sonra içine yıkanmış pirinci, doğranmış havuçları, kayısıları, suyunu süzdüğünüz kuru üzümleri, tuzkarabiberi koyup karıştırın
En son olarak içine kıyılmış taze soğanıdereotunu ve suyunu koyup tencerenin kapağını kapatın Kısık ateşte pirinçler göz göz olana dek pişirip demlendirin
Servis tabağına alıp sıcak olarak servis edin
*