iltasyazilim
FD Üye
Azeri Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*5 su bardağı pilavlık pirinç
*Su
*Tuz
*Safran
Üzeri için;
*200 gram haşlanmış kestane
*100 gram kayısı kurusu
*100 gram erik kurusu
*100 gram üzüm kurusu
*4 adet soğan
*1 bütün köy tavuğu (veya kuzu eti)
*Tuz
*Kara biber
Pilavın altı için;
*2 yumurta
*1 avuç kadar haslanışs pirinç
*2 yemek kaşığı yoğurt
*1 yemek kaşığı un
*Yarım çay kaşığı tuz
Azeri Pilavı Tarifi Yapılışı
1
*Önce pirinci yıkayıp ıslatın
*Bu sırada tavuğu doğrayıp, 10 dakika kadar haşlayın
*Biraz tuz ekleyin ama ayrı bir kaba alın
*Pilavın suyuna tuz ekleyip, kaynatın
*Kaynayınca pirincini ilave edin
*Suyunun biraz tuzlu olmasına dikkat edin
*Biz 1 su bardağı pirinci 1 kişi için hesaplıyoruz öyle ayarlayın sizde fazla da kalıyor t
*Tavuğu haşladığımız tencerede soğanı uzun uzun doğrayıp, kızartın,*tam kızarmasın
*Ardından tavuğu atın, birlikte soteleyin
*Küçük bir tencerede kestaneyi haşlayın Fazla kamasın
*Ezilince güzel olmuyor temizleyin ve kestane, kayısı, erik kurusunu tavuk sotemizle buluşturalım
*Tavuğun suyunu ilave edin
*Tuz, biber ekleyip, ağzını kapatın
*5 dakika sonra altını kapatın
*Pirinci kontrol edin, tam pişmesin Biraz sert olsun
*Süzün ve üzerinden soğuk su geçirin
*Pilavın altı için un pirinç yumurta yoğurdu çırpıp en alta dökün
*Üstten de pirinci ilave edin
*En üsten yağ ve safranı serpiştirin Afiyet olsun
*5 su bardağı pilavlık pirinç
*Su
*Tuz
*Safran
Üzeri için;
*200 gram haşlanmış kestane
*100 gram kayısı kurusu
*100 gram erik kurusu
*100 gram üzüm kurusu
*4 adet soğan
*1 bütün köy tavuğu (veya kuzu eti)
*Tuz
*Kara biber
Pilavın altı için;
*2 yumurta
*1 avuç kadar haslanışs pirinç
*2 yemek kaşığı yoğurt
*1 yemek kaşığı un
*Yarım çay kaşığı tuz
Azeri Pilavı Tarifi Yapılışı
1
*Önce pirinci yıkayıp ıslatın
*Bu sırada tavuğu doğrayıp, 10 dakika kadar haşlayın
*Biraz tuz ekleyin ama ayrı bir kaba alın
*Pilavın suyuna tuz ekleyip, kaynatın
*Kaynayınca pirincini ilave edin
*Suyunun biraz tuzlu olmasına dikkat edin
*Biz 1 su bardağı pirinci 1 kişi için hesaplıyoruz öyle ayarlayın sizde fazla da kalıyor t
*Tavuğu haşladığımız tencerede soğanı uzun uzun doğrayıp, kızartın,*tam kızarmasın
*Ardından tavuğu atın, birlikte soteleyin
*Küçük bir tencerede kestaneyi haşlayın Fazla kamasın
*Ezilince güzel olmuyor temizleyin ve kestane, kayısı, erik kurusunu tavuk sotemizle buluşturalım
*Tavuğun suyunu ilave edin
*Tuz, biber ekleyip, ağzını kapatın
*5 dakika sonra altını kapatın
*Pirinci kontrol edin, tam pişmesin Biraz sert olsun
*Süzün ve üzerinden soğuk su geçirin
*Pilavın altı için un pirinç yumurta yoğurdu çırpıp en alta dökün
*Üstten de pirinci ilave edin
*En üsten yağ ve safranı serpiştirin Afiyet olsun