Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Aziyade Kitabının Yazarı Kimdir

Aziyade Kitabının Yazarı Kimdir

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Aziyade Kitabının Kimdir

Aziyade Kitabını kim yazmıştır?

Aziyade Kitabının Yazarı Pierre Loti dir

Birçok kez İstanbul'da bulunmuş olan Pierre Loti, İstanbul'a ilk önce 1876 yılında bir Fransız gemisiyle, görevli subay olarak geldi Loti, Osmanlı yaşam biçiminden etkilendi ve böylece çok eserinde bu etkiyi gösterdi Aziyadé adlı romanına adını veren kadınla burda tanıştıİstanbul'da bulunduğu zamanlarda Eyüp'te yaşadı İstanbul'a hayran olan Pierre Loti, kendisini defalarca Türk dostu olarak nitelendirdi

Aziyade Kitabı

Beyaz bir hayalet kadar sessiz ve dingin bu örtülü kadınla yalnız kalırdım Küreğe geçer, zıt yöne doğru çekmeye başlardım Açıklara dürüst uzaklaşırdık Yeterince uzaklaştığımıza karar verdiği aniden kollarını bana uzatırdı Bu yanına oturmak için beklediğim bir işaretti Ona dokunduğumda titrerdim Bu ilk temasla içime ölümcül bir zaaf çökerdi Başörtüsü Doğu kokularına bulanmış olurdu Vücudunun teması diri ve soğuktu () Günümüz Türk kadınlarının unutmaya yüz tuttuğu uzun etekli bir ceket giymişti Eflatun ipekten ceketinin üstü pembe güllerle süslüydü Sarı ipekten bir pantolon, yaldızlı terlikler içindeki küçük ayaklarının bileklerine kadar iniyordu *

858,497Konular
981,907Mesajlar
29,932Kullanıcılar
rootaizenSon üye
Üst Alt