Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Aziz Sancar Teknofest'e Katıldı

Aziz Sancar Teknofest'e Katıldı
0
37

Garfield

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
80
s-28bb9641cd26617fa5eefd2bdc161d704a6b751a.jpg

Nobel ödüllü bilim insanı Aziz Sancar, Teknofest'e Türkiye'de bilimi ve teknolojiyi teşvik etmek için geldiğini ve gördüğü görüntüden gururlandığını belirterek, 'Memleket sevgisini unutmayın. Memleket sevgisi olmadan bir şey yapılmaz.' dedi.

Sancar, Havacılık, Uzay ve Teknoloji Şenliği Teknofest'e katılarak Teknofest İdare Konseyi Lideri Selçuk Bayraktar ile aktiflik alanını gezdi. Gençlerle hatıra fotoğrafı çektiren Sancar'a iştirakçiler ağır ilgi gösterdi.

Sancar, ziyaretinin akabinde yaptığı konuşmada, 'Buraya Türkiye'de ve Türk dünyasında bilimi ve teknolojiyi teşvik etmek için geldim. Burada gördüğüm nitekim beni gururlandırdı, bana yürek verdi. Geleceğimiz için umudum çok büyük. Bunu gerçekleştiren herkese, gençlerimize çok teşekkür ederim.' diye konuştu.

'Geleceğin Nobel'inin yolu Teknofest'ten geçiyor mu?' sorusuna karşılık Sancar, 'Gelecek Nobel'ler buradan çıkabilir. Tekrar söylüyorum, Nobel için araştırma ve teknoloji yapmayın. İnsanlığa ve ülkemize faydalı bir şeyler yapmak için çalışın. Bilim yapın, teknoloji yapın. Sağolsun Cumhurbaşkanımız bana çok paha veriyor, bütün etkinliklere davet ediyor. Hatta Birleşmiş Milletler'e de davet etmişti. 'Cumhurbaşkanım benim sizin üzere uçağım yok, her yere gidemem lakin Teknofest'e kesinlikle geleceğim. Sizinle mükafatları vermeye katılacağım. Benim için büyük bir memnuniyet ve şükran vesilesi.' dedim.' tabirlerini kullandı.

"İşler uygun gitmediğinde inatçı olun"

Sancar, gençlere seslenerek, şu tabirleri kullandı:

'Çok çalışın. İşler güzel gitmediğinde inatçı olun. Fatih Sultan Mehmet'in dediği üzere 'Ya ben onu alırım ya o beni alır' o niyetle iş yapın. Memleket sevgisini unutmayın. Memleket sevgisi olmadan bir şey yapılmaz.'

858,496Konular
981,669Mesajlar
29,755Kullanıcılar
Ahmet_Son üye
Üst Alt