Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Aziz Yıldırım Veda Mektubu

Aziz Yıldırım Veda Mektubu
0
98

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Aziz Yıldırımdan Veda Mektubu
Aziz Yıldırımın mektubu oku
Aziz Yıldırımdan duygusal mektup

Aziz Yıldırımın yazdığı veda mektubu Okurken insanın yüreği burkuluyor

Ben Aziz Şimşek, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı 1952 yılında Diyarbakır Ergani ’de doğdum Bu ülkenin insanıyım İnşaat mühendisiyim Bugüne dek kendi ülkem ve milletim için çalıştım ve gözlerimi de vatanımda yumacağım

Spor sevdalısı, lakin daha da fazla Fenerbahçe sevdalısıyım Betondan da, futboldan da anlamam ondandır Fakat voleyboldan da anlarım, yelkenden de anlarım, basketboldan da anlarım, masa tenisinden de anlarım, yüzmeden de anlarım, kürekten de anlarım, atletizmden de bokstan da anlarım

2000 ’e yakın sporcu evladım vardır benim Tümü birbirinden değerlidir, çünkü onlar Fenerbahçe forması giyerler Onlar Fenerbahçe formasını çıkarır ulusal formayı giyer; ülkemin insanlarının yurtdışında göğsünü kabartır, gözlerini yaşartır sevinç gözyaşı döktürürler

Ben evlatlarımın hepsini ismen tanırım, nereden geldiklerini, nasıl sporcular olduklarını bilirim Ben hepsinin akıttıkları helal terin, kazandıkları her başarının kefiliyim, hamisiyim Çünkü ben Fenerbahçe Spor Kulübü ’nün Başkanıyım 1990 ’dan bu yandan kulübüme hizmet ettim 1998 ’de bir oyfarkla seçimi kazanıp başkan oldum Herkesten de bir farkımoldu daima, çünkü ben Fenerbahçe ’yi herkesten çok, canımdan, hayatımdan, kendimden çok sevdim

Fenerbahçe ’ye hayatımı adadım Eşimi, çocuklarımı, işimi bıraktım gece demeden gündüz demeden Fenerbahçe ’nin yolunda yürüdüm Bu yolda hep içten bildiklerimi yaptım Kimsenin karşı eğilmedim, bükülmedim Fazla eğilenler, fazla sürünerek, yanımdan geçip gitmeye çalışanlar oldu lakin zamanla hepsi ya ezildiler ya değil olup gittiler

Sevenim de çok oldu sevmeyenim de Beni kendilerine benzetemeyenler beni eğip bükemeyenler nefret edilen şey etti benden Kimsenin adamı olmadım, sadece Fenerbahçe ’nin Başkanı, Fenerbahçe ’nin adamı oldum Asırlık bir çınara önderlik ettiğimi, Yüce Önder Atatürk ’ün kulübüne başkanlık yaptığımı hiç aklımdan çıkarmadım Onun gösterdiği yolda sporu sevdim, öğrettim, uyguladım Hiç hatalı yola sapmadım, sapmak isteyene beni hatalı yola çekmek isteyene de hiç müsade etmedim

Çalıştım, her zaman çalıştım Acemi sporların Türkiye ’nin geleceği gençler için ne değin önemli olduğunu gördüm Bu alanda liderlik ettim amatör şubelere devletten daha pozitif yatırım yaptım Popülizm yapıp bütün kaynakları futbola ayırmadım Ülkemi, ülkemin uluslararası müsabakalarda, boksta, yelkende, atletizmde dalgalanacak şanlı bayrağını düşündüm

Tesisler yaptım Yeni sporcular yetişsin, Bu ülkeden sporcu çıkmazdiyenler Türk gencinin başarısını görsünler diye Genç çocuklar önce Fenerbahçeli olsunlar, sonradan ülkelerine milletlerine yararlı fertler olsunlar diye her yanda tesisler yaptım Gençleri hep heveslendirdim, cesaretlendirdim Küçük takımdaki sporcularımın bile isimlerini öğrendim, antrenmanlarına gittim onlara moral verdim Fenerbahçelilik nedir, nasıl Fenerbahçeli olunur, o çubuklu forma nasıl kutsaldır, öğrensinler diye mücadele ettim

Fazla uğraş ettim; sağlığımı verdim Sağlığımdan imtiyaz verdim fakat Fenerbahçe sevdamdan imtiyaz vermedim Ameliyat masasından kalkıp takımımın başında deplasmana gittim Beni görebilen taraftar stadyumları salonları doldurdu Önce, onlar da bana kızdılar Tribünde küfür ettirmedim, kavgaya, kargaşaya izin vermedim Ama sonra onlar da anladılar her şeyin daha büyük bir Fenerbahçe yaratmak için olduğunu Büyük Fenerbahçe taraftarı benim yaptıklarımı görüyor, biliyor Onların bilmesi, onların görmesi kafi Onların sevgisi bundan sonradan bana yeter

Beni eğip bükemeyenler, beni kendilerine benzetemeyenler meyve veren ağacı taşlayanlar baktılar fakat taşladıkça ağaç inadına daha da büyüyor yakmaya karar verdiler ağacı Kurguladıkları bir senaryo ile bugün beni hayatımın en büyük sevdası Fenerbahçe ’den kopardılar Yaktılar ağacı, yanan ağacın yerine yenisinin dikilemeyeceğini bilmeyenler Fakat ben de tükendim Bu süreç beni çok yordu Ruhum, bedenim iflas etti, bundan böyle daha fazla taşı da ateşi de taşıyamaz ışık halkası geldim Bu süreci atlattığımda hayatımın geri kalan bölümünde Fenerbahçe bundan böyle sadece yüreğimde bir sevda olarak kalacak Şimdi yalnızca bu yaşamakta olduğumuz süreçte tekrar kulübüme hizmet etmeye devam edeceğim Bu geçiş sürecinin arkasından da bundan böyle gururla taşıdığım ve namusumla, onurumla yerine getirmek adına gecemi gündüzüme kattığım onurlu görevim son bulacak Lakin içimdeki Fenerbahçe sevdası katiyen bitmeyecek

Fenerbahçe sevdam cehennem donana dek sürecek Dar ağacında olsam da son sözüm defalarca Fenerbahçe olacak…

Tüm bu duygu ve düşüncelerin içerisindeyken, 14 vatan evladının hain saldırılar sonucu şehit olduğunu öğrenmem sıkıntımı ve üzüntümü daha da artırdı Kaybettiğimiz, Mehmetçiklerimize Allah ’tan rahmet, karamsar ailelerine ve ulusumuza da en derin duygularımla başsağlığı dileklerimi iletmek isterim

Saygılarımla, Aziz Şimşek *

858,497Konular
982,566Mesajlar
30,311Kullanıcılar
inzebygameSon üye
Üst Alt