Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Aziz Yıldırımdan Mahkeme öncesi mesaj

Aziz Yıldırımdan Mahkeme öncesi mesaj
0
113

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım hile ve teşvik soruşturması zarfında yargılandığı 16 Ağır Canice mahkemesinde bugün oluşturacağı savunma öncesi Uyruk Gazetesi aracılığı ile önemli mesajlar yolladı

İşte takriben 9 aydır tutuklu bulunduğu Metris Cezaevi'nde arkadaşımız Cemal Ersen ile bir saate yakın görüşen Şimşek'ın yaşanan süreç ile ilgili çarpıcı düşünceleri:

Dört duvar arasındayım
“Dokuz avuç içi yakın süredir dört duvar arasındayım Koğuşta tek kalıyorum Duvarlar bana, ben duvarlara bakıyorum (gözleri doluyor) Yaşadıklarımı bir Allah bundan başka ben bilirim Lakin katiyen vazgeçmeyeceğim Ilk gün nasıl tepede olan duruyorsam bugün de aynı noktadayım Beni ayakta tutan; milyonlarca Fenerbahçeli'nin verdiği zorlama Birincil günden beri söylüyorum Bu artık bir hile davası olmaktan çıktı, Aziz Şimşek'ı imha etme davasına döndü

Bu işi kurgulayanların tek hedefi Aziz Yıldırım'dır Onların kim olduğunu kamuoyu zaten biliyor Gaye beni kulübün başından uzaklaştırıp, Fenerbahçe'yi ele geçirmektir Buna önce Fenerbahçe camiası sonradan ben müsade vermeyeceğiz Başkanlığı bırakmamı dokundurma eden dolambaçlı mesajlar iletildi, hepsine hayır dedim ve masum olacağımı kanıtlayacağım dedim

BAŞKALARINI SAVUNUYORUM
“Benimle ilgili 106 sayfalık tape var Iddia ediyorum birinde suç unsuru bulsunlar, yüklemeye çalıştıkları tüm suçları kabul edeceğim Aylarca telefon dinlemiş, teknik peşine düşüp takip yapmış, bakış almışlar Ama besbelli şike yapıldığını kanıtlayacak tek belge ve veri yok Eğer bulabilselerdi, bu tapeleri delil olarak gösterirler miydi? Kendimi savunmanın açık havada, diğer tutuklu sanıkları da savunuyorum Hakim karşısında çekiniyor, korkuyor ya da hatalı bilgiler veriyorlar Ben de, kalkıp müdahale etmek zorunda kalıyorum
Bu davanın başlarında onlarca kulüp ve yöneticisi vardı Derhal içeride yalnızca Fenerbahçe başkanı ve arkadaşları var Şikeyi tek başımıza mı yaptık? Hani nerede futbolcu, teknik direktör? Hepsi açık havada O halde biz ne ile yargılanıyoruz? Dedim ya bu bundan böyle hile davası yok Başka amaçlar ve hedefler var

PLATİNİ DE SÖYLEDİ
“Şike davasında şahıslar ve tüzel şahısların ayrılmaması gerektiğini söyleyen benim Platini, Türkiye'ye gelmeden önce bu düşüncelerimi yönetici arkadaşlar aracılığı ile açıkladım Ama nedense kamuoyuna iletilmedi İki gün sonradan UEFA Başkanı Platini, sayın Başbakan'ın 'Kişi ve kulüpleri ayırmak gerek' söylemine cevap verirken, tıpkı benim söylediklerimi dile getirdi Bence eğer şike ile ilgili bir iddia varsa, kişileri ve kulüpleri ayıramazsınız

58 DEĞİŞMESİN
“58 maddenin değişmemesi gerektiğini birincil günden bu yana savunuyorum Hile yapan bir insan kendini kurtaracak bir düzenlemeyi niçin istemesin ancak? Direktifler değişir, suçlara bahşedilen cezalar değişir Lakin kesinlikle buna karşıyım

CANICE BİZDEN HABERSİZ
Diyorlar fakat; 6222 sayılı baskı yasasında hile ve teşvik eylemlerine suç oluşturan verileceğini Aziz Şimşek biliyordu Kesinlikle “hayır Yasa tasarısı meclise sunulurken, federasyon bizden bu cezaları sakladı Ne hapis cezasının miktarını, ne hangi suça ne cinayet verileceğini biliyordum Biz de kamuoyu gibi dizayn komisyonda görüşülmeye başlandığında öğrendik hepsini daha sonra şikeye bahşedilen cezaların azaltılmasına da aleyhinde çıkan benim Yasa Aziz Yıldırım için değiştirildi diyeceklerdi, nitekim dediler Fakat ne oldu? Onlarca insan terhis edildi, Aziz Şimşek hâlâ hapiste

KABAHAT UYDURACAKLAR
“Bir süre sonradan terhis edilirsem bile mükemmel biliyorum, cezaevinde yattığım süre ile ilgili kabahat yükleyecekler bana Maksat belli Lakin kamuoyu bunu bilmeli Hile ve özendirme soruşturmasında adı geçen tüm kulüpler ve yöneticileri bizimle beraber yargılanmalı Gelsinler mahkemeye, hepsine soracak sorularım var Ortaya koyacak delillerim var Neden farklı tutuluyoruz? Bu bile şike operasyonunun amacını anlatmaya yetmiyor mu? Trabzon'dan, Sivas'a balık gönderiyorlarmış? Bak sen şu işe Trabzon neresi, Sivas neresi?

AÇIK BULAMADILAR
“Aylardır Fenerbahçe'nin hesapları didik didik inceleniyor Tek kuruşluk açık bulamadılar Tutturmuşlar federasyondan 5 milyon lirayı niye almışız diye? Emin yok mi bu paranın nereden geldiği? Topuk yaylası için devlet 5 milyon lira verdi Bu parayı da Futbol Federasyonu üzerinden geçirdi Federasyon da bize verdi ve Topuk Yaylası'nın tamamlanması için kullanıldı Bize bu hukuki yolla gelen paranın hesabını soranlar Karadeniz oyunları için verilen 6 milyon liranın 5 milyon lirasının hangi kulübe hangi biçimde aktarıldığını sorgulasınlar? Bakalım altından ne çıkacak?

*