Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Aziz Yıldırım'ın Savunmasının Tam Metni

Aziz Yıldırım'ın Savunmasının Tam Metni
0
137

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Aziz Yıldırım Savunması Tam Metni
Aziz Yıldırım'ın savunma metni

İşte Aziz Yıldırım'ın savunmasının tam metni:

Sayın Başkan Sayın Uyeler,

Adalet topaldır; ağır ağır yurur, fakat gideceği yere er gec ulaşırduşuncesiyle sekiz ay sonunda Sayın Mahkemenizin huzurlarındayız

3 Temmuzdan bu yana yaşananlar ve yaşatılanlar, hepimizin malumudur Soruşturma suresince evrensel hukuk kuralları ve masumiyet karinesi acıkca ayaklar altına alınmış ve Anayasa guvencesindeki tum haklarımız acıkca gasp edilmiştir Gizlilik kararları ihlal edilmiş; avukatlarımızın dahi alamadığı tum bilgi ve belgeler ozel hayatın gizliliği kuralı ciğnenerek basına acıkca servis edilmiştir Tum kamuoyunun, sadece polisin istediği ve kendine gore değerlendirip sunduğu tapeleri gun be gun takip etmesi sağlanmış; boylece Aziz Yıldırım ve arkadaşları toplum onunde itibarsızlaştırılmaya calışılmıştır Hukuka uygun olmayan delil ve yontemlerle alınan dinleme ve fiziki takip kararlarıyla, kanunlarda olmayan suclar ihdas edilerek, hakkımızda kanıtsız ve asılsız iddialar duzenlenmiştir Ve bu iddialar oyle yerlere taşınmıştır ki, Fenerbahce Başkanı ve yoneticileri yasadışı orgut kurmakla suclanmış; bu orgutun kuruluş amacının ise Fenerbahce'yi şampiyon yapmak olduğu acıkca gerekce olarak gosterilmiştir Hatta o kadar ileri gidilmiştir ki, oncelikle bu orgutun silahlı suc orgutu olduğu one surulerek soruşturmanın ozel yetkili mahkemelerce yapılması icin en uygun hukuki zemin tum hukuksuzluklarla yaratılmaya calışılmıştır Ancak bu iddianın arkasında duramayacağını anlayanlar, yargılamanın ozel yetkili mahkemelerce yapılmasını sağlamak ve yeni bir hukuksuz gerekce haksız ekonomik cıkar amaclı suc orgutu suclanmasında bulunmaktan kacınmamışlardır

İddiacılar, Şubatta kurduğum sozde orgutun şike ve teşvik eylemelerinden bir sure sonra sıkıldığımı ve kendime bir de ceza verilmesini sağlamak icin 6222 sayılı Yasayı cıkarttığımı dahi ileri surmuşlerdir Bu duşunceye sahip olanlar nedense sadece Fenerbahce'nin kazandığı maclara ilişkin dinleme ve fiziki takip tutanaklarını kullanarak sonuca, yani amaca gore soruşturma yapılıp iddialar oluşturulduğunuacıkca ortaya koymuşlardır

Lehe delil toplama gorev ve sorumluluğu da bulunan Sayın Savcılık, her nedense Fenerbehce'nin puan ya da puanlar kaybettiği maclara ilişkin hicbir bilgi ve belgeyi iddianameye koymamıştır

Aşağıda cok daha ayrıntılı olarak değineceğim uzere, işbu surec tarafımızdan endişe ile izlenmiş ve bu surecte yaşadıklarımız yuzunden adalete olan inancımız sarsılmıştır Ve daha da otesi soz konusu bu hukuka aykırı uygulamalar bizleri, neden, nicin ve kim tarafındansorularını sorma noktasına getirmiştir

BU AZİZ YILDIRIM'A KARŞI YURUTULEN BİR OPERASYONDUR

Onemle ve ısrarla belirtirim ki, bu operasyon Fenerbahce ve Aziz Yıldırım'a karşı yurutulen bir operasyondur Her ne kadar huzurunuzda Fenerbahce'nin değil, sadece şahısların yargılandığı gibi bir algı yaratılmaya calışılsa da, yargılanan bu şahısların Fenerbahce'nin başkan ve yoneticileri olduğu, bu şahıslara isnat olunan her asılsız eylem nedeniyle Fenerbahce Spor Kulubu'nun sorumlu tutulacağı gerceği unutulmamalıdır Hatta Spor Hukukunu bir kenara bırakıp neredeyse saha kapama cezasını dahi ozel yetkili mahkemeye terk etmeye calışan ve polis fezlekeleri ile savunma isteyen bir Federasyon'un varlığı goz onune alınırsa Fenerbahce'nin bu asılsız iddialardan zarar gormediği ve gormeyeceği duşunulemez Bu yuzdendir ki, bugune kadar ısrarla talep ettiğimiz husus, yargılamanın her aşamasında yer alan tum iddia ve isnatların Fenerbahce Başkanı ve yoneticileri ile temsil ettikleri kurumun buyukluğune ve ciddiyetine yakışır nitelikte olması gerekliliğidir

Aslında bu surecin ders alınması gereken bazı yonleri de olmuştur Fenerbahce taraftar ve camiasının buyukluğu, birlikteliği ve nedenli buyuk bir guc olduğu, tum kamuoyu tarafından acıkca anlaşılmıştır Ve yine acıkca anlaşılmıştır ki, Fenerbahce camiası, her turlu baskıya rağmen bu koca cınarından tek bir yaprak dahi koparılmasına izin vermeyecektir Ve buradan mujdelerim ki, Fenerbahce'nin bu tavizsiz yuruyuşu bundan boyle sadece sportif olaylarla sınırlı kalmayacak, her turlu sosyal, ulusal ve yonetsel konularda Fenerbahce taraf olarak gereken yeri alacaktır

Butun bunların yanında bu ulu cınarın tek bir yaprağı olan Aziz Yıldırım'ın şahsi akıbetinin hicbir onemi yoktur Bu nedenlerle bilinmelidir ki, ben de huzurlarınızda bulunduğum surece her Fenerbahce Başkanının Turkiye Cumhuriyeti'nin bağımsız yargısına karşı gostermesi kacınılmaz olan saygı ve guveni ozenle taşıyacağım Hatta soz konusu kararlar, haksız yere Fenerbahce Başkanının esaretine sebep olmuş olsa bile

İsteğimiz, Bırakın adalet yerini bulsun İsterse kıyamet kopsunyonundedir Bu aşamadaki sozlerime son verirken, ozanın şu oğutlerini hatırlatmak isterim:

Dunyadan memleketinden insandan umudun kesik değil diye, ipe cekilmeyip de atılırsan iceriye, yatarsan on yıl on beş yıl daha da yatacağından başka sallansaydım ipin ucunda bir bayrak gibi keşke demeyeceksin yaşamakta ayak direyeceksin Belki bahtiyarlık değildir artık boynunun borcudur fakat duşmana inat bir gun fazla yaşamak

İddianamede yer alan tum hususlara tek tek cevap vermeden once Sayın Heyetinizle bizzat tartışmak ve değerlendirmek istediğim hususlar bulunmaktadır Bu nedenle savunma esaslarına sadık kalarak once bu hususları sizlerle paylaşacağım

FENERBAHCE SPOR KULUBU HAKKINDA KISA BİLGİ

Ben, 15 Şubat 1998 tarihinden itibaren Fenerbahce Spor Kulubu Başkanlığı'nı yapmaktayım Sayın Mahkemenizdeki davanın acılmasından once, soruşturma safhasında ve şu anda yurutulmekte olan kovuşturmada bu sıfatımı devam ettirmekteyim

Fenerbahce Spor Kulubu Başkanlığı gibi gurur ve onur kaynağı olan bir sıfatı bugune kadar buyuk bir doğrulukla, durustlukle yerine getirdim Bu sıfatın Bana kazandırdığı ve yaşattığı onurun tarihsel boyutunun yanı sıra Fenerbahceli olmayı her şeyin uzerinde tuttum Başkanlığa geldiğim 1998 tarihinden ve Fenerbahce Spor Kulubu Yonetim Kurulu'na secildiğim 1990 tarihinden bu yana gecen 22 yıl boyunca hayatımın en onemli ideali ve yaşamamı sağlayan en buyuk amacı hep Fenerbahce'ye hizmet olmuştur Fenerbahceli olmayı her şeyin uzerinde tutmam Benim icin en onemli sıfattır ve erdemdir

20 yıldan bu yana ilk basamaklarından başlayarak Başkanlığı'na kadar yukseldiğim ve halen bu onurlu gorevini yuruttuğum Fenerbahce Spor Kulubu hakkında kısaca bilgi vermek istiyorum

19 Yuzyılın sonlarında bir grup genc 1907 yılında Fenerbahce Kulubu'nu kurdu Kurulan kulubun adı o tarihlerde oturdukları semtin dillere destan guzelliği nedeniyle Fenerbahce olmuş ve kulup amblemi olarak da Fener Burnu'ndaki geceleri ışık sacan Feneri secilmişti Kurulan kulubun renkleri ise ilkbahar mujdecisi papatyaların rengi olan ve aynı zamanda temizliği temsil eden sarı ve beyaz renklerden oluşmuştu

Bu tarihsel gerceklere dayanarak ve Fenerbahce'nin ustunluğunu ve yuceliğini daima goz onunde bulundurarak 100 uncu yılda 21 yuzyılın başlarında bin bir emekle yeniden inşa ettirdiğimiz Fenerbahce Şukru Saracoğlu Stadyumu'nun yanına, Kulubu sembolize etmek amacıyla bir fener yaptırmış ve kulubu seven milyonlarca taraftara gecmiş yılları, kuruluş gunlerimizi hatırlatmak istemiştim

Sarı ve lacivertağırlık icinde olmak uzere 5 renkten oluşan amblem şu anlamları taşımaktaydı ; Fenerbahce Spor Kulubu 1907yazılı beyaz yuvarlak cerceve, temizlik ve acık yureklilik ifadesiydi Kırmızı fon ise, saflık ve Fenerbahceliler arasındaki sevgi ve bağlılığı belirtirken; bu arada bayrağımızı da sembolize etmekte, ortadaki sarı renk Fenerbahce icin duyulan gıpta ve kıskanclığı, kalp şeklindeki lacivert renk ise asaleti temsil etmekteydi Sarı lacivert renkler icinde yukselen palamut dalı, Fenerbahcelilik guc ve kudretini sembolize etmekte, yeşil renk ise yukselen bu kudret icin başarının gerekli olduğunu acıklamaktaydı

1911 – 1912 Futbol sezonunda Fenerbahce ilk defa hic yenilmeden şampiyon oluyordu Bu şampiyonluk Kulubun itibarını, imkanlarını da arttırıyor Bugunku Altıyol'da bir lokal kiralanıyor ve Kulup futbol dışında da diğer spor dallarıyla da ilgilenen bir kuruluş haline geliyordu Bu nedenle aynı yıl Fenerbahce Futbol Kulubu'nun adı, Fenerbahce Spor Kulubu olarak değiştirilmiştir

1920'li yılların İstanbul Halkı'nın yaşadığı simsiyah gunler ve gecelerde İstanbul'lulara Turkluk gucunu, yaşama sevincini veren kuluplerin başında Fenerbahce Spor Kulubu geliyordu Mutarekenin karanlık yıllarında işgal kuvvetlerine mensup takımların her hafta birbiri peşi sıra futbol sahalarında yenerek Milletimizin rencide olmuş gururunu okşayan Fenerbahce tum halkın sevgilisi haline geliyor, zamanla da milli mucadelenin ve milliyetci karşı cıkışın adeta İstanbul şubesi halini alıyordu Bu yıllarda işgal kuvvetlerine mensup ozellikle İngiliz askeri takımlarıyla yapılan futbol macları, İstanbul'daki futbol heyecanını ve futbola olan ilgiyi doruk noktasına cıkaran olgu oluyor; Turk takımları işgalci ekiplerle 5 yılda, 50'sini Fenerbahce'nin oynadığı toplam 80 mac yapıyor, işgal kuvvetleri takımlarına karşı kazanılan galibiyetler Turk takımlarını gonullerde yuceltiyordu Bu nedenle futbol İstanbul'da buyuk kitleleri kendine cekerken, Turk takımlarının ozellikle de Fenerbahce'nin, başta General Harrington Kupası (29 Haziran 1923) olmak uzere işgal kuvvetleri takımları karşısında elde ettikleri tum galibiyetler, İstanbul halkının intikam duyguları icindeki milli duygularını şahlandıran ve yaralı gonullerine teselli veren yegane olay haline donuşuyordu

Onlar, cephelere gonderdikleri vatan evlatlarının, Canakkale'de yaptıkları mudafaanın bir orneğini de sanki Taksim'in Taşkışla sahasında gosteriyor, yaptıkları toplu hucumlarda ise sanki kısa bir sure sonra Kocatepe'den verecekleri milli taarruzdaki şahlanışımızın provasını yapıyorlardı Bu şevk ve iman icinde mutareke ve işgal İstanbul'unda Turk futbolu denince ilk akla gelen Kadıkoy'un Fenerbahce'si oluyor, cepheden gelen her yeni zafer İstanbulluların moralini yukseltirken, Fenerbahce takımı da aldığı galibiyetlerle halkın başını dik tutmasını sağlıyordu Fenerbahce takımı artık Kuvai Milliye ruhunun halk icindeki sembolu olmuştu Bunun sebebi, oynadıkları toplam 50 mactan ikisi haric hic yenilmeyip 41 macta galip gelmeleriydi Diğer bir konu da Anadolu Harekatı'nın başında olan Mustafa Kemal'in Fenerbahceli olarak bilinmesiydi (Fenerbahce Tarihi, Kuruluşu ve işgal altındaki İstanbul'da kazandığı zaferler konusunda Bak Ek 1) Bu nedenledir ki ulu onderimiz Mustafa Kemal Paşa, 1918 yılında ilk spor kulubu olarak Fenerbahce Spor Kulubu'nu ziyaret ediyor ve de kulup şeref defterinin nezdinde de, tarihin altın sayfalarına da şu mısraları geciyordu; Fenerbahce Kulubu'nun her tarafta mazharı takdir olmuş (takdirle şereflendirilmiş) bulunan asarı mesaisini (yaptığı ustun calışmaları) işitmiş ve bu kulubu ziyaret ve erbabı himmetini (ustun hizmet veren kişileri) tebrik etmeyi vazife edinmiştim Bu vazifenin ifası (yerine getirilişi) ancak bugun muyesser (mumkun) olabilmiştir Takdirat (takdirlerimi) ve tebrikatımı (tebriklerimi) buraya kayt ile (kaydetmekten dolayı) mubahiyim (mutluyum) (03051334 (1918) Ordu Kumandanı: MK)

Bu tarihsel gerceklere dayanarak huzurunuzda, şunu acıklıkla ifade etmek isterim ki; Fenerbahce Spor Kulubu bir yuzyılı aşkın sure once işgal altındaki İstanbul'da yaşayıp kendi guclerini ve Turk olmalarını unutmayan ve her şeyin ustunde tutan gencler tarafından kurulmuş ve yuceltilmiştir Bu yukselme sadece spor sahalarındaki yarışmalarda ispat edilmemiş, yurdu sevme ulkenin kurtulmasına calışma ve bu uğurda hayatı dahi feda etme şeklindeki hareketlerle Anadolu topraklarına Turk'un gucu, kuvveti ve kararlılığı şeklinde yayılmıştır Cumhuriyetin kuruluşundan sonra Fenerbahce'nin Turkiye'de dalga dalga yayılışının ve yukselişinin temelinde bu vardır: Mustevlilere (işgalci duşmanlara) karşı spor alanlarında yarışmak kadar savaşta da onlara karşı silahla mucadele etmekFenerbahce bu sebeple buyuktur ve Biz bu sebeple her yerde ve her şekilde Fenerbahce Cumhuriyeti diyoruz Bu nitelemeyi yapmak basit bir ovunme değildir Fenerbahce Spor Kulubu, sporun butun alanlarında, sosyal hayattaki atılımları ile Turkiye Cumhuriyeti tarihiyle paralel bir kuruluş ve yukseliş icinde yaşamıştır

Kulubun tarihcesini anlatmaya devam etmeden once şunu huzurunuzda oncelikle soylemek isterim ki; sekiz aydan bu yana hakkımda ve Yonetim Kurulumuzun bazı değerli uyelerine karşı gazetelerde, televizyonlarda aleyhimize yurutulen karalama kampanyalarının başlıca sebebini kuruluş yıllarındaki bu temel felsefemizi yıkma gayretinde aramak gerekir Ben ve arkadaşlarım, Fenerbahceliler hep icinde yaşadığımız toprağa bağlı kaldık Ben ve arkadaşlarım, Fenerbahceliler hep Turkiye'nin daha ileriye gitmesi, sporda daha da yukselmesi Turk gencliğinin daha iyi koşullar icerisinde spor yapabilmesi ve bin bir zorluk icinde yaşamını surdurmeye calışan milyonlarca Turk insanına, tıpkı Fenerbahce Burnu'ndaki beyaz ve sarı ışık sacan fenerin gece aydınlatan ışığı gibi inanc ve yukselme duşuncesini aşılamaya calıştık Bu nedenle Fenerbahce Cumhuriyeti nitelemesi bizim hayatımızın cok onemli bir ilkesidir Biz Turkiye Cumhuriyeti devletinin ayrılmaz bir parcası olarak ve onun etrafında kenetlenerek yuz yıllık hayatımızı surdurduk Bu yuz yıllık cizgi icerisinde hep Ataturk ilkeleri ve hep Turk gencliğinin ve Turk halkının sporda ileri noktalarda olması gerekliliği, ideali bizlerde ana duşunce olarak yer etti Butun cabalarımız, geceli gunduzlu calışmalarımız bunun icindir

TELEFON KONUŞMALARI EMNİYETİN YORUMUYLA

Bugun şike, şike teşebbusu, teşvik gibi yasadışı eylemleri yapma karalaması ile Benim ve değerli yonetici arkadaşlarımın itham edilmesinin nedeni kanaatimce yuz yıldan bu yana Fenerbahce'nin surdurduğu bu temiz, ulke sever ve ATATURKCU YOLDA BİZ FENERBAHCELİLERİ CEVİRME GAYRETİNDEN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİLDİR Fenerbahce Cumhuriyeti boşa soylenmiş, sadece gazetelerin spor sayfalarında yer alan bir slogan değildir Fenerbahce Cumhuriyeti her şeyin uzerinde Ataturk'u ve Turk gencini tutan ve sembolize eden bir nitelemedir Bu sembol şike ya da teşvik ile karalanamaz Bir yıldan beri takip edilmemizin sebebini Bugun bu şekilde izah edebiliyorum Ben ve yonetici arkadaşlarım hicbir zaman ve hicbir şekilde Fenerbahce'ye layık olmayan bir hareket icinde bulunmadık Cunku biz kendimizi tarih onunden sorumlu addeden kişileriz Telefon konuşmalarındaki birbirini tutmayan, anlamsız, celişmeli, nerde, nasıl ve ne şekilde soylendiği belli olmayan sozleri, Emniyetin ve Cumhuriyet Savcısının yorumlarıyla şike olarak nitelemek cok ağır ve layık olmadığımız bir ithamdır Tekrar ediyorum Biz Fenerbahce tarihi ve gecmişi onunde hicbir zaman Fenerbahce ilkelerine aykırı hareketlerde bulunmadık ve bulunmayız Bu karşı ithamların tıpkı gece karanlığının gunduze kavuşması gibi bu yargılama ile ortadan kalkacağına inanmaktayım Fenerbahce'mizin kuruluş yıllarında tıpkı Ziya, Ayetullah ve Necip Beylerin işgal kuvvetlerine karşı savaşıp kurtuluşa kavuşmaları gibi bu yargı sonucunda da, masumiyetimiz ortaya cıkacaktır Buna inancımızın tam olduğunu, bir yıldan bu yana cektiğimiz inanılmaz zorluklara karşı tarih onunde vereceğimiz hesaptan temiz olarak cıkacağımızı burada ifade etmek isterim

Fenerbahcemiz 1940'lı yıllarda Turkiye Cumhuriyeti Devletine yıllarca Başbakan olarak hizmet etmiş Şukru Saracoğlu'nun başkanlığı altında Turk sporuna nice unutulmaz zaferler kazandırmıştır Ali Naci Karacan, Sayit Selahattin Cihanoğlu, Ali Muhittin Hacı Bekir, Osman Kavrakoğlu, Medeni Berk, Faruk Ilgaz, Şukru Saracoğlu, Zeki Rıza Sporel donemlerinde kulup, futbolun yanı sıra sporun diğer dallarında da Turkiye'de ve Avrupa'da yuzlerce şampiyonluk kazanmış, binlerce gencin yetişmesini ve gelişmesini sağlamıştır Bugun Fenerbahce Spor Kulubu'nun muzesi binlerce şilt, madalya ve kupayla Turk genclerinin kazandıkları nice zaferleri belirten, gurur sembolleri ile doludur Turkiye'nin, Avrupa Birliği'ne girme cabasındaki ilişkileri ve uluslararası alanda pek cok spor kulubu ile yarışmalarının sıklaştığı gunumuzde Fenerbahce, sporun her alanında, futbol, basketbol, voleybol, kurek, atletizm, yuzme, boks, yelken, masatenisi sporları gibi alanlar da dahil olmak uzere her yaş ve cinste sporcunun faaliyet gosterdiği Avrupa ve Dunya capında bir Turk spor kulubu niteliğindedir

Bu spor kulubunu, tekrar ediyorum şike, şikeye teşebbus, teşvik primi gibi faaliyetleri icra eden yoneticilerin icinde bulunduğu bir kuruluş olarak Turk kamuoyuna gostermek son derece ağır ve haksız bir ithamdır Ben 22 yıldan bu yana Fenerbahce Kulubu'nun uyesi ve 14 yıldan beri Başkanı olarak hicbir zaman ve hicbir şekilde bu rencide edici, alcaltıcı eylemde bulunmadım 2019 yılı temmuz ayından itibaren icinde yaşadığımız cehennemi andıran gunler icerisinde, gerek Emniyette gerek Savcılıkta ve gerekse sorgulama aşamasında Nobetci Hakim onunde reva gorulduğum muamele tarzını hic mi hic hak etmedim Benim ya da bir takım kişilerin telefonlarda soylemiş oldukları bir takım sozlerin hemen teşvik ya da şikenin delili olarak addedilmesi son derece yanlış ve gayri ahlaki bir yaklaşımdır Bu yaklaşım sonucunda Turkiye Cumhuriyeti'nin Siz Sayın Yargıclarının yapacağınız adil yargılanma sonucunda soz konusu sucları işlemediğimi tespit edeceğinize inancım tamdır Bununla birlikte şayet yuksek Makamınız ileri sureceğim savunma dışında ve hukuk cercevesinde yapacağım savunmayı dikkate almadan aleyhime karar verirseniz, bunu şahsen Aziz Yıldırım olarak kabul etmeye hazır olduğumu beyan ederim Ancak Beni, Siz ne kadar mahkUm ederseniz edin ve ne şekilde yargılarsanız yargılayın Fenerbahce'yi ortadan kaldırma imkanınıza sahip olmadığınızı ifade etmek isterim Cunku Fenerbahce ve Fenerbahcelilik cok yuce kavram ve duygulardır Bunları ortadan kaldırmaya hic birimizin gucu yetmez Bu nedenle her zaman soylediğim sozu savunmamın bu aşamasında da onunuzde haykırmak isterim: Darağacında olsak bile son sozumuz Fenerbahce olacaktır