Aziz Yıldırım'ın Veda Mektubu Son dönemde olan olayları görüyorsunuz meleklerim Bu Fenerbahçe Spor Klübü başkanı Aziz Yıldırım şimdi hapisanede ve dahası sıhhat durumuda çok iyi değil Bu olan olayların ardından Başkan Aziz Şimşek Bir veda mektubu göndermiş Hemen sizlerle onu paylaşıyoruz 1549352597 1549352597 azizyildiriminvedamektubu5c593e9994576azizyildiriminvedamektubu5c593e9994576azizyildiriminvedamektubu5c593e9994576Aziz Yıldırımın yazdığı veda mektubu Okurken insanın yüreği burkuluyor Ben Aziz Şimşek, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı 1952 yılında Diyarbakır Ergani’de doğdum Bu ülkenin insanıyım İnşaat mühendisiyim Bugüne değin kendi ülkem ve milletim için çalıştım ve gözlerimi de vatanımda yumacağım Spor sevdalısı, ama daha da fazla Fenerbahçe sevdalısıyım Betondan da, futboldan da anlamam ondandır Ama voleyboldan da anlarım, yelkenden de anlarım, basketboldan da anlarım, masa tenisinden de anlarım, yüzmeden de anlarım, kürekten de anlarım, atletizmden de bokstan da anlarım 2000’e yakın sporcu evladım vardır benim Tümü birbirinden değerlidir, çünkü onlar Fenerbahçe forması giyerler Onlar Fenerbahçe formasını çıkarır ulusal formayı giyer; ülkemin insanlarının yurtdışında göğsünü kabartır, gözlerini yaşartır mutluluk gözyaşı döktürürler Ben evlatlarımın hepsini ismen tanırım, nereden geldiklerini, nasıl sporcular olduklarını bilirim Ben hepsinin akıttıkları helal terin, kazandıkları her başarının kefiliyim, hamisiyim Çünkü ben Fenerbahçe Spor Kulübü’nün Başkanıyım 1990’dan bu yandan kulübüme hizmet ettim 1998’de bir oyfarkla seçimi kazanıp başkan oldum Herkesten de bir farkımoldu hep, çünkü ben Fenerbahçe’yi herkesten fazla, canımdan, hayatımdan, kendimden çok sevdim Fenerbahçe’ye hayatımı adadım Eşimi, çocuklarımı, işimi bıraktım gece demeden gündüz demeden Fenerbahçe’nin yolunda yürüdüm Bu yolda defalarca dürüst bildiklerimi yaptım Kimsenin karşı eğilmedim, bükülmedim Çok eğilenler, çok sürünerek, yanımdan geçip gitmeye çalışanlar oldu fakat zamanla hepsi ya ezildiler ya değil olup gittiler Sevenim de çok oldu sevmeyenim de Beni kendilerine benzetemeyenler beni eğip bükemeyenler nefret etti benden Kimsenin adamı olmadım, yalnızca Fenerbahçe’nin Başkanı, Fenerbahçe’nin adamı oldum Yüzyıllık bir çınara liderlik ettiğimi, Ulu Önder Atatürk’ün kulübüne başkanlık yaptığımı hiç aklımdan çıkarmadım Onun gösterdiği yolda sporu sevdim, öğrettim, uyguladım Hiç yanlış yola sapmadım, sapmak isteyene beni yanlış yola sürüklemek isteyene de hiç izin etmedim Çalıştım, hep çalıştım Acemi sporların Türkiye’nin geleceği gençler için ne değin kayda değer olduğunu gördüm Bu alanda önderlik ettim acemi şubelere devletten daha artı yatırım yaptım Popülizm yapıp bütün kaynakları futbola ayırmadım Ülkemi, ülkemin milletlerarası müsabakalarda, boksta, yelkende, atletizmde dalgalanacak şanlı bayrağını düşündüm Tesisler yaptım Yeni sporcular yetişsin, Bu ülkeden sporcu çıkmazdiyenler Türk gencinin başarısını görsünler diye Genç çocuklar önce Fenerbahçeli olsunlar, sonra ülkelerine milletlerine faydalı fertler olsunlar diye her yanda tesisler yaptım Gençleri defalarca heveslendirdim, cesaretlendirdim Minik takımdaki sporcularımın bile isimlerini öğrendim, antrenmanlarına gittim onlara moral verdim Fenerbahçelilik nedir, nasıl Fenerbahçeli olunur, o çubuklu forma nasıl kutsaldır, öğrensinler diye çaba ettim Fazla mücadele ettim; sağlığımı verdim Sağlığımdan ödün verdim ama Fenerbahçe sevdamdan ayrıcalık vermedim Ameliyat masasından kalkıp takımımın başında deplasmana gittim Beni görebilen taraftar stadyumları salonları doldurdu Önce, onlar da bana kızdılar Tribünde küfür ettirmedim, kavgaya, kargaşaya müsade vermedim Fakat sonra onlar da anladılar her şeyin daha büyük bir Fenerbahçe yaratmak için olduğunu Büyük Fenerbahçe taraftarı benim yaptıklarımı görüyor, biliyor Onların bilmesi, onların görmesi kafi Onların sevgisi bundan daha sonra bana yeter Beni eğip bükemeyenler, beni kendilerine benzetemeyenler meyve veren ağacı taşlayanlar baktılar oysa taşladıkça ağaç inadına daha da büyüyor yakmaya karar verdiler ağacı Kurguladıkları bir süreklilik ile bugün beni hayatımın en büyük sevdası Fenerbahçe’den kopardılar Yaktılar ağacı, yanan ağacın yerine yenisinin dikilemeyeceğini bilmeyenler Lakin ben de tükendim Bu süreç beni çok yordu Ruhum, bedenim iflas etti, bundan böyle daha pozitif taşı da ateşi de taşıyamaz ayla geldim Bu süreci atlattığımda hayatımın geri kalan bölümünde Fenerbahçe bundan böyle sadece yüreğimde bir sevda olarak kalacak Şimdi sadece bu yaşamakta olduğumuz süreçte tekrar kulübüme hizmet etmeye devam edeceğim Bu geçiş sürecinin arkasında da artık gururla taşıdığım ve namusumla, onurumla yerine getirmek adına gecemi gündüzüme kattığım şerefli görevim son bulacak Fakat içimdeki Fenerbahçe sevdası asla bitmeyecek Fenerbahçe sevdam cehennem donana değin sürecek Sıcacık ağacında olsam da son sözüm daima Fenerbahçe olacak… Tüm bu duygu ve düşüncelerin içerisindeyken, 14 vatan evladının alçak saldırılar sonucu şehit olduğunu öğrenmem sıkıntımı ve üzüntümü daha da artırdı Kaybettiğimiz, Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, üzüntülü ailelerine ve ulusumuza da en derin duygularımla başsağlığı dileklerimi iletmek isterim Saygılarımla, Aziz Şimşek