Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Azizan nedir anlamı

Azizan nedir anlamı
0
98

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Azizan nedir anlamı

Azizler Kelimenin sonundaki an takısı Arabca'da ikilik, Farsca'da cokluk ifade eder

1 İki aziz (veli)manasına İslam alimlerinin ve evliyanın buyuklerinden Ali Ramiteni hazretlerine verilen lakab

Bir defasında Ali Ramiteni hazretlerinin evinde ikiuc gun yiyecek bir şey bulunmadı Evdekiler ve misafirler aclık sebebiyle cok uzulduler O sırada Ali Ramiteni hazretlerinin talebelerinden yiyecek satan bir genc ikram olarak bir şeyler getirdi Bu nazik anda gelen yiyeceklerden Ali Ramiteni hazretleri cok memnun oldu, yiyecekleri ev halkına ve misafirlerine ikram ettikten sonra o talebesini cağırdı ve; Getirdiğin bu yiyecekler sıkıntılı bir anımızda imdadımıza yetişti Sen de bizden ne muradın varsa iste Cunku hacet kapısı şu anda acıktırbuyurdu Talebe de; Efendim ilimde ve evliyalıkta size benzemek istiyorum
dedi Ali Ramiteni hazretleri; Ağır bir iş arzu ettin Bunun yukunu kaldıramazsınbuyurdu Genc ise; Tek muradım evliyalıkta aynen size benzemektirdedi Bunun uzerine Ali Ramiteni hazretleri ona teveccuh etti, kalbini manevi bakışlariyle temizledi Genc, Allahu tealanın izniyle Ali Ramiteni hazretlerinin derecesine kavuştu Bu hale kırk gun dayandı, sonra vefat etti Ona bir anda kendi manevi makamlarını verip kendisi gibi yaptığı icin, iki aziz manasında kendisine Azizan ismi verildi
(Molla Cami, Muhammed Hani)

2 Buyukler, evliya

Birisiyle oturup kalbin toparlanmazsa
Kalbindeki dunya duşuncesini senden almazsa
Onun ile sohbetten etmez isen teberri (uzak durma)
Sana yardıma gelmez azizandan hicbiri

858,497Konular
982,013Mesajlar
29,997Kullanıcılar
dhskdjdSon üye
Üst Alt