Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Azot Elementinin Özellikleri

Azot Elementinin Özellikleri

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Azot Elementinin Özellikleri Nelerdir
Azot elementinin dilekçe alanları
azot elenemti nerelerde kullanılır
azot elementi hakkında veri
Azot elementi nedir

Azot , devirli cetvelde N simgesi ile gösterilen bir element olup atom numarası 7 dir Soluk, kokusuz, antipatik ve tembel bir gazdır Azot, dünya atmosferinin takriben %78'ini oluşturur ve bütün canlı dokularında bulunur Azot hem, amino asit, amonyak, nitrik asit, ve siyanür gibi kayda değer bileşikler de oluşturur

• Azot ilk olarak 1772 yılında Daniel Rutherford göre keşfedildi
• Renksiz ve kokusuz bir gazdır
• Canlılar için gerekli esas elementlerden biridir
• Istikrarsız azot soğutma nedeniyle kullanılır
• Bir Takım azot bileşikleri tarımda gübre olarak kullanılır

Azot gazı, istikrarsız azotun ısınarak buharlaşmaya bırakılmasıyla zahmetsizce elde edilebilir Fazla geniş kullanım alanları olup, oksidasyonun istenmediği ortamlarda hava yerine kullanılabilir:

paketlenmiş gıdaların tazeliğini korumak için,
güvenlik amacıyla istikrarsız patlayıcıların üzerini örtmek için,
geçirgeç (transistör), diyot ve tümleşik devre gibi elektronik bileşenlerin üretiminde,
paslanmaz çelik üretiminde,
inert, nemsiz ve oksitleyici olmayan özelliklerinden nedeniyle araba ve uçak tekerleklerinin dolumunda

Sıvı azot endüstriyel anlamda ve büyük miktarlarda sıvılaştırılmış havadan distilasyon yoluyla üretilir ve LN2 biçiminde tanımlanırsa da doğru yazılış şekli N2(l) dir Derin Dondurucu bir akışkan olup canlı dokuyla temas etmesi halinde ani donmaya niçin olur Ortam sıcaklığından uygun olarak izole edilmesi durumunda, basınç uygulaması gerektirmeyen bir azot gazı kaynağı oluşturur Suyun donma noktasının çok altındaki sıcaklıklarda kalabilme özelliği (77 K, 196°C veya 320°F), akışkan azotun çok öbür alanlarda kullanımını mümkün kılar:

yiyecek ürünlerinin daldırılarak dondurulması ve taşınımı,
canlı dokuların, üreme hücrelerinin (sperm, yumurta), ve diğer biyoloji ile ilgili misal ve malzemelerin dondurularak korunması,
bilim eğitimindeki görsel deneylerde,
yüksek hassasiyetteki algılayıcılar ve düşük gürültü seviyeli amplifikatörlerde soğutucu olarak,
dermatolojide nahoş görünümlü siğil ya da potansiyel kanser riski taşıyan cilt yaralarının alınmasında,
CPU veya GPU gibi bilgisayar donanımlarının soğutma sistemlerinde soğutucu olarak *
 
858,496Konular
981,871Mesajlar
29,915Kullanıcılar
Üst Alt