Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

azrail bana nasil görünecek

azrail bana nasil görünecek
0
61

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
azrail bana nasil görünecek Ölüm Meleği Bana Nasıl Görünecek Kanser hastanesinde başhekimken Serap adında genç bir bayan hastam vardı Bu hastam göğüs kanserine yakalanmış ve çare için yurt dışına gitmek istemesine karşın, bir takım formaliteler nedeniyle o imkanı bulamamıştı Serap’ı özel bir merakla kişisel olarak ben çare altına aldım Ve kısa bir zaman daha sonra da iyileştiğini gördüm Fakat Serap’ın da tüm öteki kanserliler gibi ilk 5 yıllık süreyi çok özenli geçirmesi gerekiyordu Bir meslek kadını olan Serap, 4 yıl kadar sonra 1 ihale için İzmir’e gitmek istedi Kışaylarında olduğumuz için uçakla gitmesi şartıyla kabul ettim Maalesef bilet bulamamış ve benden habersiz bindiği otobüsün kaza geçirmesi üzerine 6 saat dek mahsur kalmış Dönüşünden kısa 1 vakit sonra kanser, kemik ve akciğerine yayıldı Serap ayak kemiklerindeki metastaz sebebiyle yürüyemez ülkü gelirken, hastalığın akciğerdeki tezahürü nedeniyle de aralıksız olarak oksijen cihazı kullanıyor ve söylediği her kelimeden sonradan ağzını o cihaza yapıştırarak nefes edinmek zorunda kalıyordu Evine gittiğim gün, tekrar güçlükle konuşarak: Doktor bey, dedi Ben size…dargınım Neden? diye sordum Siz…dindar bir insanmışsınız Neden bana da, ALLAH ‘ı, ölümü, ahireti anlatmıyorsunuz? Dini inançlarının çok çelimsiz olduğunu bildiğim için bu teklifi karşısında oldukça şaşırdım O’nu üzmemeye çalışarak: –Doktora varmak kolaydır dedim Parayı bastırdın mı istediğine çare olursun Ancak iman tedavisi için gönülden açlık duymalısın Konuşmaya mecali olmadığından “Ben o ricası duyuyorum manasında başını salladı Artık ümitsiz bir tıbbi tedavinin yanı sıra, ebedi hayatın ve saadetin reçetesi olan iman derslerimiz başlamış ve dersler “hızlandırılmalı öğretime dönmüştü Anlattığım iman hakikatlarını tüm ruhuyla meczediyor ve arada bir soru soruyorduVefatına bir hafta kala: Hekim bey, dedi Ben ölürken ne söylemeliyim? Senin durumun fazla özel dedim Kelimei Şehadet sana uzun gelir O hatıra farkedince Muhammed (sav) sana yeter O, haliyle gülümseme ederek yeniden başını salladı Çok ıstırabı olduğu için Serap’a sürekli morfin yapıyor ve O’nu uyutmaya çalışıyorduk Ben, bir iş seyahati nedeniyle bir müddet ziyaretine gidemedim Dönüşümde annesi telefon ederek: Serap, bir haftadır morfin yaptırmıyor dedi “Sabahlara dek inliyor ve çok ıstırap çekiyor Anında eve gittim ve iğne yaptırmamasının sebebini sordum Aldığım cevabı hala unutamıyor ve hatırladıkça ürperiyorum “Ya morfinin tesiriyle ölüme uykuda yakalanır ve son nefeste “Muhammed diyemezsem? İşte Serap, böyle bir hanımdı giderken benden istihareye yatmamı ve eğer bir kaç gün daha ömrü varsa , son günü uyanık kalacak şekilde morfin yaptırılmasını rica etti Ben hiç adetim olmadığı halde cuma gününe rastlayan o gece istihareye yattım ve Serap’ın acizliği hürmetine sandığım salı gününe dek yaşayacağına dair sinyâl sezdim Ertesi gün O’na: Hiç korkma! dedim “İğneyi vurdurabilirsin Ve Serap bir veda niteliği taşıyan bu görüşmemizde son sorusunu da sordu: Doktor bey…Ölüm Meleği bana nasıl görünecek? Kızım, dedim “O bir melek yok mi? Hiç merak etme, sana yakışıklı bir prens gibi gelecektir Salı günü Serap’ın ağırlaştığı haberini alınca hemen eve gittimAncak vefatına yetişememiştim Ailesi bütün manasıyla perişandı Sadece kendisine uzun müddet bakan dindar bir bayan akrabası ayaktaydı ve beni görünce yanıma gelerek: Doktor bey, biliyor musunuz, bu evde birazcık önce bir mucize yaşandı! dedi ve devam etti: Serap, bir saat kadar önce oksijen cihazını attı ve “yataktan kalkması imkansız denmesine karşın kalkarak abdest aldı, iki rekat namaz kıldıBütün ev halkı hayretten donup kaldık Ve kelimei Şehadet getirerek vefat etmeden azıcık önce de: Doktor bey’e söyleyin, dedi Ölüm Meleği, O’nun söylediğinden de güzelmiş  

858,496Konular
982,152Mesajlar
30,093Kullanıcılar
Gkhn6060Son üye
Üst Alt