B Harfi İle Başlayan Ozlu Sozler
Ozlu Sozler B İle Başlayan
Beşikten mezara kadar bilim oğrenin HZ MUHAMMED
Bir insanın gercek zenginliği , onun bu dunyada yaptığı iyiliklerdir HZ MUHAMMED
Bir gunde ortaya cıkan başarıyı oluşturmak, yirmi yıl alır
Bana ya hurriyet verin, ya da olum PATRICK HENGY
Başarı , cesaretin cocuğudur BENJAMİN DİSRAELİ
Başarı, sahip olduğun yeteneklerle nereye kadar cıkabildiğinle olculur(Anonim)
Başarı, yalnızca sozluklerde calışmadan once gelir(Anonim)
Başarının gercek olcusu, nelere sahip olduğun değil, nelerden vazgecebileceğindir
Başarı istediğini elde etmek, mutluluk ise elde ettiğini sevmektir
Başarı azim gerektirir; azim ise irade Bazı hedefler; başarısız olmaya da değerGercek başarı; başarısız olma korkusunu yenebilmektir
Başkalarının hurriyetlerini tanımayanlar,hurriyete layık değildir ABRAHAM LINCOLN
Bazı insanlar gullerin dikeni olduğundan yakınırlar Ben, dikenlerin gulu olduğuna şukrederim
Ben bilmediğimi bildiğim icin , oteki insanlardan akıllıyım SOKRATES
Bencil insan , tek başına kalmış meyvesiz bir ağac gibi kurur gider TURGENYEV
Bencillik dostluğun zehiridir BALZAC
Beni isterseniz dovun,ama bırakın istediğim gibi guleyim MOLI'ERE
Bilgili olduğumuz oranda ozgur oluruz SOKRATES
Bilginlerle beraber duşunmeli,halkla birlikte hareket etmelidir BERKLEY
Bilim ve sanat butun dunyanın malıdır, milletlerin sınırlarını tanımaz GOETHE
Bilimsiz şiir, temelsiz duvara benzer FUZULI
Bir adamın şohreti golgesine benzer,yukseldikce buyur, duştukce kuculur ALLEGRAND
Bir duşunce bir ateşten daha cok ileriyi ısıtabilir LONG FELLOW
Bir gencin hata yapmasını onlersen,onun kararlarını da kendi kendine vermesini onlemiş olursun JOHN ERSKIN
Bir insanın tek başına mutlu olması , unutulacak bir şeydir ALBERT CAMUS
Bir iş yapmak icin neden yarını bekliyorsun Bugun de dunun bir yarını değil midir OMER HAYYAM
Bir kişiye yapılmış haksızlık , butun topluma yoneltilmiş bir tehdittir MONTESQUİEU
Bir mermer parcası icin heykeltıraş ne ise,ruh icinde eğitim olur CERVANTES
Bir okul acan , bir hapishane kapatır VİCTOR HUGO
Bir paranın nereden geldiğini gormek istiyorsan, nereye gittiğine bak EBU HANİFE
Bir şeyi bildiğin zaman , onu bildiğini gostermeye calışBir şeyi bilmiyorsan , onu bilmediğini kabul etİşte bu bilgidir KONFUCYUS
Bir ulusun buyukluğu , nufusun cokluğu ile değil , akıllı ve erdemli kişilerin sayısıyla olculur VİCTOR HUGO
Bir ulkenin geleceği o ulke insanlarının goreceği eğitime bağlıdır ALBERT EINSTEIN
Bizce aklı başında adam yalnız bizim gibi duşunendir LA ROEHEFOUCOULD
Bu dunyaya istediğimiz gibi gelmedik,bu dunyadan istediğimiz gibi gidemeyiz OMER HAYYAM
Butun donanımıyla askere değil de elinde alfabesiyle oğretmene guvenirim BROUGHAM
alıntı
Ozlu Sozler B İle Başlayan
Beşikten mezara kadar bilim oğrenin HZ MUHAMMED
Bir insanın gercek zenginliği , onun bu dunyada yaptığı iyiliklerdir HZ MUHAMMED
Bir gunde ortaya cıkan başarıyı oluşturmak, yirmi yıl alır
Bana ya hurriyet verin, ya da olum PATRICK HENGY
Başarı , cesaretin cocuğudur BENJAMİN DİSRAELİ
Başarı, sahip olduğun yeteneklerle nereye kadar cıkabildiğinle olculur(Anonim)
Başarı, yalnızca sozluklerde calışmadan once gelir(Anonim)
Başarının gercek olcusu, nelere sahip olduğun değil, nelerden vazgecebileceğindir
Başarı istediğini elde etmek, mutluluk ise elde ettiğini sevmektir
Başarı azim gerektirir; azim ise irade Bazı hedefler; başarısız olmaya da değerGercek başarı; başarısız olma korkusunu yenebilmektir
Başkalarının hurriyetlerini tanımayanlar,hurriyete layık değildir ABRAHAM LINCOLN
Bazı insanlar gullerin dikeni olduğundan yakınırlar Ben, dikenlerin gulu olduğuna şukrederim
Ben bilmediğimi bildiğim icin , oteki insanlardan akıllıyım SOKRATES
Bencil insan , tek başına kalmış meyvesiz bir ağac gibi kurur gider TURGENYEV
Bencillik dostluğun zehiridir BALZAC
Beni isterseniz dovun,ama bırakın istediğim gibi guleyim MOLI'ERE
Bilgili olduğumuz oranda ozgur oluruz SOKRATES
Bilginlerle beraber duşunmeli,halkla birlikte hareket etmelidir BERKLEY
Bilim ve sanat butun dunyanın malıdır, milletlerin sınırlarını tanımaz GOETHE
Bilimsiz şiir, temelsiz duvara benzer FUZULI
Bir adamın şohreti golgesine benzer,yukseldikce buyur, duştukce kuculur ALLEGRAND
Bir duşunce bir ateşten daha cok ileriyi ısıtabilir LONG FELLOW
Bir gencin hata yapmasını onlersen,onun kararlarını da kendi kendine vermesini onlemiş olursun JOHN ERSKIN
Bir insanın tek başına mutlu olması , unutulacak bir şeydir ALBERT CAMUS
Bir iş yapmak icin neden yarını bekliyorsun Bugun de dunun bir yarını değil midir OMER HAYYAM
Bir kişiye yapılmış haksızlık , butun topluma yoneltilmiş bir tehdittir MONTESQUİEU
Bir mermer parcası icin heykeltıraş ne ise,ruh icinde eğitim olur CERVANTES
Bir okul acan , bir hapishane kapatır VİCTOR HUGO
Bir paranın nereden geldiğini gormek istiyorsan, nereye gittiğine bak EBU HANİFE
Bir şeyi bildiğin zaman , onu bildiğini gostermeye calışBir şeyi bilmiyorsan , onu bilmediğini kabul etİşte bu bilgidir KONFUCYUS
Bir ulusun buyukluğu , nufusun cokluğu ile değil , akıllı ve erdemli kişilerin sayısıyla olculur VİCTOR HUGO
Bir ulkenin geleceği o ulke insanlarının goreceği eğitime bağlıdır ALBERT EINSTEIN
Bizce aklı başında adam yalnız bizim gibi duşunendir LA ROEHEFOUCOULD
Bu dunyaya istediğimiz gibi gelmedik,bu dunyadan istediğimiz gibi gidemeyiz OMER HAYYAM
Butun donanımıyla askere değil de elinde alfabesiyle oğretmene guvenirim BROUGHAM
alıntı