iltasyazilim
FD Üye
Baba Pizzası Tarifi İçin Malzemeler Hamuru İçin:
*2, 5 su bardağı un (200 ml’lik bardak ile tam ölçüde)
*1 yumurta
*Yarım paket yaş maya
*Yarım çay bardağı su
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 çay kaşığı şeker
*1 çay kaşığı tuz
*1 dolu yemek kaşığı yoğurt
Sosu İçin:
*2 iri domates
*1 çorba kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı tatlı kırmızıbiber
*1 tutam karabiber
*1 çay kaşığı şeker
*1 çay kaşığı tuz
*2 diş sarımsak (orta boy), ince kıyılmış
*3 çorba kaşığı zeytinyağı
Pizza malzemesi:
*Kaşar rendesi (Mozzarella peyniri bulmak pek mümkün değil, Ayrıca olmazsa olmaz değil)
*İsteğe göre; sucuk, biber, mantar, mısır, domates, pastırma, vs
Baba Pizzası Tarifi Yapılışı Hani pizzayı ninja kaplumbağalardan gördüğümüz zamanlarda, annelerimizi yapması için zorlayıp “İşte hamurun üstünde sucuk, biber, domates olacak vs şeklinde tarifi de kendimiz verdiğimiz dönemlerden kalma bir tabir vardır: Anne pizzası… “Anne pizzası genellikle kare borcamda olur, hamuru kalındır, malzemesi orantısızdır ama sevgi doludur Pişerken fırının ışığı altında keyifle seyredilir ve yenirdi…
Şimdi vereceğim tarife “Baba pizzası dememin nedeni ise, anne pizzası kadar samimi olmasa da, dışarıda yediğiniz pizzaları size unutturacak kıvamda olması, malzemesinden pişirmesine kadar içinize sinecek lezzeti size sunması ve bir babanın elinden çıkmasıdır Bu lezzeti denemenizi tavsiye ediyorum
Hamur Tarifi:
Ufak bir kaba ılık su içerisine şeker ve mayayı ilave edip karıştırın ve kabarması için 10 dk kadar bekleyin
Geniş bir kaba unu koyun
Unun ortasını açarak yoğurt, sıvı yağ, yumurta ve tuzu ekleyin
Mayalı suyu un kabına ekleyip iyice karıştırın
Hamur hazır olduğunda ağzını kapatıp ılık ortamda 2 saat kadar bekletin Aceleniz varsa hafif ısıtılmış fırında 1 saat kadar bekletin Ancak tercihim kesinlikle ilkidir
Sos Tarifi:
Domateslerin kabuğunu soyup rendeleyin
Domatesi ve diğer bütün malzemeleri bir tencereye alın
Orta hararetli ocak üzerinde bir taşım kaynatın
Kaynadığında, kısık ateşte 5 dakika daha kıvam alması için karıştırarak pişirmeye devam edin
Ocağın altını kapatıp ılıdıktan sonra kullanın
Fazlası buzdolabına 56 gün saklanabilir Derin dondurucuya alınarak daha sonra da kullanılabilir
Pizzanın Yapılışı:
Hamurumuz hazır olduğunda iki eşit parçaya bölelim (İki adet orta boy pizza çıkacak hamurdan)
Hamuru merdane yardımıyla yırtılmayacak incelikte ve yuvarlak biçimde açalım
Hamurumuzu delikli pizza tavasına (en iyi sonuç için görsellerde görünen türde bir tava tercih edin) alıp el yordamıyla yerleştirelim
Pizza sosunun hamura daha iyi geçebilmesi için çatalla bastırıp sonrasında tüm yüzeye sosumuzu sürelim
Rendelenmiş kaşarı tüm yüzeye eşit şekilde yayalım
Kaşarın üzerine aralıklı olacak şekilde seçtiğimiz malzemeleri koyup hafifçe bastıralım (Malzemenin çok fazla olması pizzamızı olumsuz etkileyecektir Tavsiyem, seçtiğiniz 34 malzemeyi, üst üste yığmadan boşluklara yerleştirmenizdir Malzemelerin kalınlığı tavla zarına yakın olursa en iyi sonucu alırsınız Pastırma kullanılacaksa yanmaması için, pizzanızda boşluklar bırakıp pişirme süresinin yarısında ilave edilebilir )
Son olarak pizzanın üzerine hafif tuz ve kekik gezdirip, önceden 200 C’de ısıttığımız turbo ayardaki fırınımıza yerleştirelim
Pişirmede önemli hususlar: Fırının orta bölmesinde, hamurun altı pembeleşinceye kadar bekletelim Fazla beklerse kurabiye kıvamına dönecektir Hamur kalın olursa veya fırında yeterli süre kalmazsa da orta katmanın hamur kalma ihtimali var
İlk seferde hayalinizdeki sonucu elde edemeyebilirsiniz ama denedikçe daha iyiye gittiğini göreceksiniz Afiyet olsun
*2, 5 su bardağı un (200 ml’lik bardak ile tam ölçüde)
*1 yumurta
*Yarım paket yaş maya
*Yarım çay bardağı su
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 çay kaşığı şeker
*1 çay kaşığı tuz
*1 dolu yemek kaşığı yoğurt
Sosu İçin:
*2 iri domates
*1 çorba kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı tatlı kırmızıbiber
*1 tutam karabiber
*1 çay kaşığı şeker
*1 çay kaşığı tuz
*2 diş sarımsak (orta boy), ince kıyılmış
*3 çorba kaşığı zeytinyağı
Pizza malzemesi:
*Kaşar rendesi (Mozzarella peyniri bulmak pek mümkün değil, Ayrıca olmazsa olmaz değil)
*İsteğe göre; sucuk, biber, mantar, mısır, domates, pastırma, vs
Baba Pizzası Tarifi Yapılışı Hani pizzayı ninja kaplumbağalardan gördüğümüz zamanlarda, annelerimizi yapması için zorlayıp “İşte hamurun üstünde sucuk, biber, domates olacak vs şeklinde tarifi de kendimiz verdiğimiz dönemlerden kalma bir tabir vardır: Anne pizzası… “Anne pizzası genellikle kare borcamda olur, hamuru kalındır, malzemesi orantısızdır ama sevgi doludur Pişerken fırının ışığı altında keyifle seyredilir ve yenirdi…
Şimdi vereceğim tarife “Baba pizzası dememin nedeni ise, anne pizzası kadar samimi olmasa da, dışarıda yediğiniz pizzaları size unutturacak kıvamda olması, malzemesinden pişirmesine kadar içinize sinecek lezzeti size sunması ve bir babanın elinden çıkmasıdır Bu lezzeti denemenizi tavsiye ediyorum
Hamur Tarifi:
Ufak bir kaba ılık su içerisine şeker ve mayayı ilave edip karıştırın ve kabarması için 10 dk kadar bekleyin
Geniş bir kaba unu koyun
Unun ortasını açarak yoğurt, sıvı yağ, yumurta ve tuzu ekleyin
Mayalı suyu un kabına ekleyip iyice karıştırın
Hamur hazır olduğunda ağzını kapatıp ılık ortamda 2 saat kadar bekletin Aceleniz varsa hafif ısıtılmış fırında 1 saat kadar bekletin Ancak tercihim kesinlikle ilkidir
Sos Tarifi:
Domateslerin kabuğunu soyup rendeleyin
Domatesi ve diğer bütün malzemeleri bir tencereye alın
Orta hararetli ocak üzerinde bir taşım kaynatın
Kaynadığında, kısık ateşte 5 dakika daha kıvam alması için karıştırarak pişirmeye devam edin
Ocağın altını kapatıp ılıdıktan sonra kullanın
Fazlası buzdolabına 56 gün saklanabilir Derin dondurucuya alınarak daha sonra da kullanılabilir
Pizzanın Yapılışı:
Hamurumuz hazır olduğunda iki eşit parçaya bölelim (İki adet orta boy pizza çıkacak hamurdan)
Hamuru merdane yardımıyla yırtılmayacak incelikte ve yuvarlak biçimde açalım
Hamurumuzu delikli pizza tavasına (en iyi sonuç için görsellerde görünen türde bir tava tercih edin) alıp el yordamıyla yerleştirelim
Pizza sosunun hamura daha iyi geçebilmesi için çatalla bastırıp sonrasında tüm yüzeye sosumuzu sürelim
Rendelenmiş kaşarı tüm yüzeye eşit şekilde yayalım
Kaşarın üzerine aralıklı olacak şekilde seçtiğimiz malzemeleri koyup hafifçe bastıralım (Malzemenin çok fazla olması pizzamızı olumsuz etkileyecektir Tavsiyem, seçtiğiniz 34 malzemeyi, üst üste yığmadan boşluklara yerleştirmenizdir Malzemelerin kalınlığı tavla zarına yakın olursa en iyi sonucu alırsınız Pastırma kullanılacaksa yanmaması için, pizzanızda boşluklar bırakıp pişirme süresinin yarısında ilave edilebilir )
Son olarak pizzanın üzerine hafif tuz ve kekik gezdirip, önceden 200 C’de ısıttığımız turbo ayardaki fırınımıza yerleştirelim
Pişirmede önemli hususlar: Fırının orta bölmesinde, hamurun altı pembeleşinceye kadar bekletelim Fazla beklerse kurabiye kıvamına dönecektir Hamur kalın olursa veya fırında yeterli süre kalmazsa da orta katmanın hamur kalma ihtimali var
İlk seferde hayalinizdeki sonucu elde edemeyebilirsiniz ama denedikçe daha iyiye gittiğini göreceksiniz Afiyet olsun