Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Baba tatlısı nasıl yapılır?

Baba tatlısı nasıl yapılır?
0
83

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
baba_tatlisi_nasil_yapilir_1567172701_91.jpg

Farklı pişirme üslubu ve enfes lezzetiyle damaklarınıza şenlik olacak peder tatlısı Osmanlı vaktinden beri yapılıyor. Üzerine bir kesim kaymak ve vişne sosu ile servis edebileceğiniz peder tatlısı tüm krizlerinizi ortadan kaldıracak. Sofralarda hayli şık duran peder tatlısının tanımı bugünkü metnimizde.

Hamurunda yoğurt, likit yağ ve yumurtanın kullanıldığı peder tatlısı Osmanlı periyoduna ilişkin bir tanımdır. Yediğimiz bir çok tatlıyı unutturacak olan bu tatlı, yapılırken kesinlikle hamurunun yumuşak olması gerekiyor. Şerbetini yaparken ise pişirilmeden yapılması nispeten değerlidir. Tam kıvamında bir peder tatlısı yapmak istiyorsanız bu püf noktalara katiyen dikkat etmelisiniz. Eski periyotlarda sık sık pişirilen ve bu tatlıyı günümüzde de sofralarınıza taşıyabilirsiniz. Süslemek ve lezzetini arttırmak için kaymak ile vişne sosu kullanmak adeta şahesere dönüştürecek. Meskeninizde peder tatlısını hazırlamanın pratik prosedürünü haberimizin detaylarında görebilirsiniz.

PEDER TATLISI TANIMI:

GEREÇLER

1 adet yumurta
1 çay bardağı likit yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un

Şerbeti İçin;

3 su bardağı şeker
3 bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu

Cs3Eq_1567240580_7421.jpg

YAPILIŞI

Derin bir kabın içerisinde yumurta likit yağ ve yoğurdu alı şıkça karıştırın.

Daha sonra vanilya, kabartma tozu ve unu eleyerek yavaş yavaş içerisine ekleyin.

Yumuşak bir hamur elde ettiğinizde ellerinizi hafif yağlayıp ceviz büyüklüğünde kesimler alarak, kalıba yerleştirin.

180 raddede şıkça pişirin. Bu sırada şerbeti hazırlayabilirsiniz.

Bir kabın içerisinde  şeker ve suyu karıştırın. Daha sonra limonu sıkıp kenara alın.

Pişen tatlının üzerine sıcakken soğuk şerbeti döküp çekmesini bekletin.

Hazır olan tatlıyı üzerine kaymak ve vişne sosuyla servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 
858,497Konular
981,928Mesajlar
29,944Kullanıcılar
coldsteez2Son üye
Üst Alt