Farklı pişirme üslubu ve enfes lezzetiyle damaklarınıza şenlik olacak peder tatlısı Osmanlı vaktinden beri yapılıyor. Üzerine bir kesim kaymak ve vişne sosu ile servis edebileceğiniz peder tatlısı tüm krizlerinizi ortadan kaldıracak. Sofralarda hayli şık duran peder tatlısının tanımı bugünkü metnimizde.
Hamurunda yoğurt, likit yağ ve yumurtanın kullanıldığı peder tatlısı Osmanlı periyoduna ilişkin bir tanımdır. Yediğimiz bir çok tatlıyı unutturacak olan bu tatlı, yapılırken kesinlikle hamurunun yumuşak olması gerekiyor. Şerbetini yaparken ise pişirilmeden yapılması nispeten değerlidir. Tam kıvamında bir peder tatlısı yapmak istiyorsanız bu püf noktalara katiyen dikkat etmelisiniz. Eski periyotlarda sık sık pişirilen ve bu tatlıyı günümüzde de sofralarınıza taşıyabilirsiniz. Süslemek ve lezzetini arttırmak için kaymak ile vişne sosu kullanmak adeta şahesere dönüştürecek. Meskeninizde peder tatlısını hazırlamanın pratik prosedürünü haberimizin detaylarında görebilirsiniz.
PEDER TATLISI TANIMI:
GEREÇLER
1 adet yumurta
1 çay bardağı likit yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
Şerbeti İçin;
3 su bardağı şeker
3 bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu
YAPILIŞI
Derin bir kabın içerisinde yumurta likit yağ ve yoğurdu alı şıkça karıştırın.
Daha sonra vanilya, kabartma tozu ve unu eleyerek yavaş yavaş içerisine ekleyin.
Yumuşak bir hamur elde ettiğinizde ellerinizi hafif yağlayıp ceviz büyüklüğünde kesimler alarak, kalıba yerleştirin.
180 raddede şıkça pişirin. Bu sırada şerbeti hazırlayabilirsiniz.
Bir kabın içerisinde şeker ve suyu karıştırın. Daha sonra limonu sıkıp kenara alın.
Pişen tatlının üzerine sıcakken soğuk şerbeti döküp çekmesini bekletin.
Hazır olan tatlıyı üzerine kaymak ve vişne sosuyla servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...