iltasyazilim
FD Üye
Babaanemin Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı tam buğday unu
*2 su bardağı buğday unu
*1 paket instant maya (Doğal eşki yoğurttan ya da ayrandan yapılan maya kullanılırsa daha lezzetli olur)
*Tuz
*Ilık su
Babaanemin Ekmeği Tarifi Yapılışı Un geniş bir kaba alınır, üzerine tuz eklenir Ortası havuz gibi açılır İnstant maya ve ılık su eklenir Ortada iyice maya ve su karıştırılır, daha sonra kenardan un alınarak kulak memesinden daha yumuşak hamur elde edilir
Hamur mayalanmaya bırakılır bu süre hamur miktarına göre değişir (Arada kontrol edebilirsiniz )(Ne kadar çok mayalanmaya bırakılırsa o kadar lezzetli olur)
Mayalanmadan sonra kaşık yardımıyla hamurdan bezeler koparılır (elinize yapışmaması için elinizi una bulayınız)
Tezgaha un serpilerek merdane ile açılır
Tava veya ocağınıza uygun bir sacda pişirilir
(Tavaya almadan önce elinizle sirkeleyin biraz üzerinde un kalmaması için aksi halde unlar tavada yanar ve ekmeğin üzerinde siyah siyah kalır )
İki yüzü de eşit şekilde pişirilir
AFİYET OLSUN
*2 su bardağı tam buğday unu
*2 su bardağı buğday unu
*1 paket instant maya (Doğal eşki yoğurttan ya da ayrandan yapılan maya kullanılırsa daha lezzetli olur)
*Tuz
*Ilık su
Babaanemin Ekmeği Tarifi Yapılışı Un geniş bir kaba alınır, üzerine tuz eklenir Ortası havuz gibi açılır İnstant maya ve ılık su eklenir Ortada iyice maya ve su karıştırılır, daha sonra kenardan un alınarak kulak memesinden daha yumuşak hamur elde edilir
Hamur mayalanmaya bırakılır bu süre hamur miktarına göre değişir (Arada kontrol edebilirsiniz )(Ne kadar çok mayalanmaya bırakılırsa o kadar lezzetli olur)
Mayalanmadan sonra kaşık yardımıyla hamurdan bezeler koparılır (elinize yapışmaması için elinizi una bulayınız)
Tezgaha un serpilerek merdane ile açılır
Tava veya ocağınıza uygun bir sacda pişirilir
(Tavaya almadan önce elinizle sirkeleyin biraz üzerinde un kalmaması için aksi halde unlar tavada yanar ve ekmeğin üzerinde siyah siyah kalır )
İki yüzü de eşit şekilde pişirilir
AFİYET OLSUN