Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Babacan, isim vermeden Erdoğan’ı eleştirdi: Çevresinin ve ailesinin verdiği kararlarla…

Babacan, isim vermeden Erdoğan’ı eleştirdi: Çevresinin ve ailesinin verdiği kararlarla…
0
52

dadaş

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
70
Babacan%2Disim%2Dvermeden%2DErdogan%2Di%2Delestirdi%2DCevresinin%2Dve%2Dailesinin%2Dverdigi%2Dkararlarla%2D%2D232575%2Ejpg

Türkiye’nin farklı üniversitelerinden 30 gençle Ankara’da bir ortaya gelen eski İktisat Bakanı Ali Babacan, kurma basamağındaki yeni parti ve Türkiye gündemiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

LİYAKATIN YERİNİ ‘SADAKAT’ VE ‘EMRE’ İTAAT ALDI

En kıymetli sorunun ‘insan kaynağı’ olduğu belirten Ali Babacan, “Hem siyasi takımlarda hemde teknik takımlarda çok düştü. Liyakatın, donanımı, bilgisi, marifeti olanın, hak edenin bir duruma gelmesi bir kenara konuldu. Sadakat ve emre itaat kıymetli bir prensip haline geldi” dedi.

Milletvekilliği ve bakanlık yaptığı AKP’ye tenkitlerde bulunan ve ‘tek adam’ vurgusu yapan Babacan, isim vermeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi:

* Kararları alırken âlâ bir teknik hazırlık, düzgün bir istişare, ondan sonra nihayetinde siyasi karar verme… Evvelce böyleydi. Daha sonra malesef kestirme yollardan bir kişinin, etrafının ve ailesinin verdiği kararlarla 83 milyonluk ülke yönetilmeye başladı.

BİR MÜDDET DIŞARIDAN İZLEDİM

* Pasifik güneyinde 10-20 bin nüfuslu bir ada ülkesi olsak, tahminen bu anlayışla yönetilebilir. Bu kadar karmaşık bir coğrafyadaki ülke tek bir noktadan, tek bir merciden, ayak üstü alınan kararlarla yönetilmesi mümkün değil.

* Ben ne yaptım? Yavaş yavaş geri çekildim. Baktım bu iş olmuyor. Bir müddet dışarıdan izledim. Ve dua ettim keşke düzelse işler diye. Tahminen akıllar başa gelir, yanlışlardan ders alınır. Olmadı. Meseleler yalnızca çoğaldı.

Sözcü

858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt