Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Babacan’dan Erdoğan’a 'IMF' yanıtı: Dikkatinizi çekmek isterim, 2020'de faize 139 Milyar ödenecek

Babacan’dan Erdoğan’a 'IMF' yanıtı: Dikkatinizi çekmek isterim, 2020'de faize 139 Milyar ödenecek
0
28

seocu

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
69
%2DAli%2DBabacan%2Ddonemindeki%2Dcalisanlar%2Difadeye%2Dcagrildi%2D%2D222309%2Ejpg

Başbakan eski Yardımcısı Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dünkü açıklamalarına cevap verdi.

Twitter hesabından paylaşımlar yapan Babacan, geçmişi her istikametiyle değerlendirmeye hazır olduğunu söyledi.

“DİKKATİNİZİ ÇEKMEK İSTERİM” 

Babacan, şunları paylaştı:

* 1. Dün akşamdan bu yana faiz konusu üzerinden yapılan tartışmaları izliyorum. Geçmişi her istikametiyle değerlendirmeye hazırım. Lakin bizim Türkiye'nin bugününe ve geleceğine odaklanmamız gerekiyor.

* 2. Faizlerle ilgili yeni birkaç sayısı paylaşmak isterim: Merkezi idare bütçesinden ödenen faiz 2017 yılında 57 Milyar iken 2018'de 74 Milyar TL'ye çıktı. Hükümetin programına nazaran faiz ödemeleri 2019'da 103 Milyar, 2020'de 139 Milyar TL.

* 3. Dikkatinizi çekmek isterim: Devletin vatandaşlarından vergi toplayarak piyasaya ödediği faiz 3 yılda 57 Milyar'dan 139 Milyar TL'ye ulaşıyor. Artış oranı % 144. Dahası, Türkiye'nin hayat pahalılığı üzere, işsizlik üzere devasa meseleleri var.

* 4. Gerçekleri saklamadan ülkemizin problemlerini açıkça konuşmamız gerekiyor. Türkiye'nin yaşadığı çok düşünce varken, anlamsız tartışmalar üretmek yerine tahlil için çalışmak zorundayız. Çalışıyoruz.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

CNN TÜRK – Kanal D ortak yayınında değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söylemişti:

* 2008 ekonomik krizi olduğu vakit ben o vakit bir çıkış yapmıştım, bu kriz bizi teğet geçer demiştim. Şu anda parti kurma çalışması yapan kimi arkadaşlar benim yanımda olanlar karşı çıkmışlardı. Zira talimatı IMF'den alıyorlardı. Ve inandığımı ben de kararlı bir biçimde sürdürdüm.

* Bunlar faizciydi. Ben faizlerin devamlı düşürülmesini istiyorum. Faiz sebeptir, enflasyon sonuçtur ve hakikat orantılıdır. Faizi düşürdükçe enflasyon da düşer.

ali-babacan-twitter-1.jpg

858,496Konular
981,672Mesajlar
29,757Kullanıcılar
firat118Son üye
Üst Alt