elektronikci
FD Üye
DEVA Partisi Genel Lideri Ali Babacan, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “CHP’nin gerisinde boş teneke” kelamlarına “Sayın Erdoğan; siz 13 sene 'boş teneke' ile mi çalıştınız? Epey yıl niye boş tenekeyle çalıştınız?” diye cevap verdi.
Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Lideri Ali Babacan, partisinin Esenyurt Olağan İlçe Kongresi’nde yaptığı konuşmada hükümetin iktisat siyasetlerini eleştirdi.
Babacan konuşmasında, kendisine “CHP’nin gerisinde boş teneke” diyen AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşılık verdi. Erdoğan’ın kendisine son vakitlerde daha sık sataşmaya başladığını belirten DEVA başkanı, kelamlarını şöyle sürdürdü.
“Bir kez, biz DEVA partisi olarak kimsenin gerisinden gitmiyoruz. Onu geçelim. Kendisiyle çalışırken de gerisinden gitmedim. Sürekli yan yana çalıştım. Yanlışların peşinden gitmedim. Ne demiş 'Boş teneke' demiş. Sayın Erdoğan; siz 13 sene 'boş teneke' ile mi çalıştınız? Cumhuriyet tarihinin en uzun müddet bakanlık yapmış bireylerinden biriyim. Bu kadar yıl niye boş tenekeyle çalıştınız? Millete bir de bunu anlatın bakalım. Üstelik, Ali Babacan 2009’da istifa mektubunu verdiğinde, 2011’de ayrılmak istediğinde, 2019’da istifa ettiğinde niye kalması için ısrar ettiniz, diye soruyorlar kendisine. Bizler, partimiz, hiç kimsenin kuyruğunda yahut ardında değiliz.”
Bahçeli'ye dokundurdu
“Esas siz kimlerle berabersiniz? Siz kimin ardına takıldınız? Onu bir anlatın hele. Artık konuşma sırası bende. Küçüğün küçüğü bir ortağınız var. Perinçek ne diyor 'Hükümetin rotasını ben çiziyorum' diyor. E sizin de dümen Çin’e dönmüş. Çin tipi ekonomik model diyorsunuz. İktisatta Perinçek modelini anlatıyorsunuz insanlara. Siz kimin gerisinden gittiğinizin farkında mısınız ya? İş gücünü ucuzlatmaya dayalı; emeği, alın terini istismara dayalı bir modelden bahsediyorsunuz. Ne konuştuğunuzun farkında mısınız? Öte yandan, şu anda sizin iktidarınızın anahtarı kimde? Daha düne kadar size ve size oy verenlere etmediği hakareti bırakmayan, krizlerin ortağı Sayın Bahçeli de değil mi? Sizi vaktinde tehdit eden mafya ve çete önderlerini, makamında ağırlayan Bahçeli de değil mi iktidarın anahtarı?”